Extrém búvárkodás a gyönyörű Blue Holeban

hirdetes

Extrém búvárkodás - Blue Hole

Rédei Csilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Vörös-tenger élővilága az egyik legszebb a világon a maga gyönyörű koralljaival és halgazdagságával. Ha valaki búvárkodni szeretne, az egyik legjobb merülőhely a Blue Hole.

Búvárkodás

A trópusi tengeri állatok számos fajtája található itt meg, közülük néhány pedig csak ezekben a vizekben. Földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően, a körülmények szinte egész évben lehetővé teszik a búvárkodást, legyen szó napi merülésekről vagy többnapos szafarikról. Az a tény, hogy Európából 4 óra alatt el lehet érni a legmesszebbi merülőhelyeket is, az egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb búvár célországgá tette Egyiptomot. A világ egyik leghírhedtebb merülési helye, a Blue Hole-nak nevezett egyiptomi vízalatti átjáró, ahol az extrém merülők több mint 150 m-t tesznek meg, méghozzá egy levegővétellel.

 

Búvárkodás

A búvárkodás szerelmesei számára fogalommá vált ez a híres egyiptomi merülőhely, ami Dahabról pár mérföldre található, sekély kijárattal a nyílt tengerre. A mai napig nem fejtették meg, hogyan jött létre. A Blue Hole különlegessége legfőbbképpen a formájában és a mélységében rejlik. A 120 méter mély, tölcsér alakú mélyedésben 54 méter körül van egy átjáró, amin átúszva ki lehet jutni a nyílt tengerre. (Ez az átjáró egy hatalmas kapu, 56m-től 120 m mélységig). Sok búvár vesztett azonban már rajta azon, hogy rosszul mérte fel a mélységet, ez tetéződött a nitrogén bódító hatásával, és ennek eredményeként a Blue Hole számukra a végső nyughely is lett. Ezért is tartják ezt a világ egyik veszélyes merülési helyének, ahova csak megfelelő felszereléssel és megfelelő búvártapasztalattal érdemes lemenni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Észak Dunántúli Elektromos Vitorlázó Sportklub, Balatonalmádi

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az  Észak Dunántúli... Tovább

Kiülés

Erős szélben a jollék megdőlnek és mivel nincs tőkesúlyuk, nekünk kell stabilizálni. Ezt... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes