Rádióhullámokat észleltek egy másik bolygóról

hirdetes

Rádióhullámokat fogtak egy másik bolygóról

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szerintem abban senki se kételkedik, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban, viszont most úgy néz ki, erre bizonyítékot is találtak: olyan rádióhullámokat fogtak egy távoli bolygóról, a Gliese581d-ről, amik ara utalnak, hogy azon a bolygón van élet.

Bolygó

Ez a felfedezés talán minden eddigi teóriát felülírhat, amit a különböző észlelésekhez fűztek. Ugyanis most úgy néz ki, hogy valódi életjeleket fogtak egy távoli, naprendszerünkön kívül eső bolygóról, ami hétszer akkora, mint a Föld és 22 fényévnyire található innen. Ez a Gliese 581d nevű bolygó. A felfedezésről a Queen Mary Egyetem csillagászai számoltak be.

 

A Gliese581d nevű bolygót öt évvel ezelőtt fedezték fel és már akkor az élhető kategóriába sorolták, ugyanis pont olyan távolságban található a naptól, ami ideális, így nem kizárt, hogy élet is lehet azon a bolygón. Erről a bolygóról érkeztek most rádiójelek, amikről először azt hitték, hogy csillagkitörés.

Bolygó

A különös zajról, amit a szakemberek csillagkitörésnek hittek, kiderült, hogy nem mágneses impulzusok, hanem rádiójelek. Így felmerült a kérdés, hogy a korábban csillagkitörésként észlelt jelek azok-e, amiknek hitték őket, vagy más bolygókról észlelt rádióhullámok?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

A turbófeltöltő javítása

Amennyiben gépjárműve üzemeltetése során turbófeltöltőjének működésében hibát... Tovább

Trapéz

Sok jolle és tőkesúlyos hajón hazsnálnak trapézt. Trapézolás közben a mancsaft, vagy pl... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 175

Átlagos értékelés: 4.8

utazás