Rádióhullámokat észleltek egy másik bolygóról

hirdetes

Rádióhullámokat fogtak egy másik bolygóról

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szerintem abban senki se kételkedik, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban, viszont most úgy néz ki, erre bizonyítékot is találtak: olyan rádióhullámokat fogtak egy távoli bolygóról, a Gliese581d-ről, amik ara utalnak, hogy azon a bolygón van élet.

Bolygó

Ez a felfedezés talán minden eddigi teóriát felülírhat, amit a különböző észlelésekhez fűztek. Ugyanis most úgy néz ki, hogy valódi életjeleket fogtak egy távoli, naprendszerünkön kívül eső bolygóról, ami hétszer akkora, mint a Föld és 22 fényévnyire található innen. Ez a Gliese 581d nevű bolygó. A felfedezésről a Queen Mary Egyetem csillagászai számoltak be.

 

A Gliese581d nevű bolygót öt évvel ezelőtt fedezték fel és már akkor az élhető kategóriába sorolták, ugyanis pont olyan távolságban található a naptól, ami ideális, így nem kizárt, hogy élet is lehet azon a bolygón. Erről a bolygóról érkeztek most rádiójelek, amikről először azt hitték, hogy csillagkitörés.

Bolygó

A különös zajról, amit a szakemberek csillagkitörésnek hittek, kiderült, hogy nem mágneses impulzusok, hanem rádiójelek. Így felmerült a kérdés, hogy a korábban csillagkitörésként észlelt jelek azok-e, amiknek hitték őket, vagy más bolygókról észlelt rádióhullámok?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Konferencia helyszín Budapest

Konferenciáknak, üzleti rendezvényeknek, bemutatóknak tökéletes helyszínéül szolgál a... Tovább

Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája nevezetű kulturális programot – az 1999-ben indult francia példa... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes