Bora Bora, a Csendes-óceán legszebb vidéke

hirdetes

Bora Bora, a Csendes-óceán legcsodásabb vidéke

Gyuris Lilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ki ne álmodna arról, hogy egyszer eljut Bora Borára, hiszen az egyik legszebb üdülőhely. Pálmafák, hosszan a vízbe nyúló kis bungalók és gyönyörű szép kék víz, melyben akármikor megmártózhatunk. Azonban sokan nem is tudják, hogyan alakult ki a Francia Polinézia, amely magába foglalja Bora Borát és sok más aprócska szigetet. Most megismerheted ennek a gyönyörű szigetvilágnak a történetét.

Bora Bora

Bora Bora maga földi paradicsom, a béke szigete, amely a Francia Polinézia szívében található és a Társaság-szigetek szélcsendes szigetcsoportjának tagja.

Bora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora Bora

3 millió évvel ezelőtt óriás vulkánként emelkedett ki az óceánból, amit az idők során korallzátony nőtt körül. Az óceáni kéreg kihűlése után a vulkán elkezdett süllyedni a korallzátony pedig megmaradt, így egy körgyűrűt alkotva a sziget körül. Ennek a folyamatnak eredményeképp a sziget el fog tűnni, így csak a korallzátonnyal körülvett lagúna marad meg. A korallgyűrűt az itt élők motusnak nevezik, aminek egyetlen egy hajózható bejárata van. Bora Bora mellett két kisebb sziget is található, ezek a lepusztult kráter maradványai. Toopuaiti-nek és Toopua-nak neveztek el.

Bora Bora
 
  • Otemanu hegy: Bora Bora legmagasabb pontja
  • A sziget víz alatti világát bemutató Lagunárium
  • Második világháborús ágyúk, amelyek a sziget különböző stratégiai pontjain helyezkednek el, ezekre a II. világháborúban volt szükség, a japánok elleni támadások kivédésére.

 

Bora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora Bora

Bora Borát körülbelül 1100 évvel ezelőtt a polinéziaiak hódították meg. Az első európai ember, aki a szigetre lépett Jacob Roggeveen, holland felfedező volt. 1722-ben kérdezett Bora Borára. James Cook kapitány feljegyzései szerint ő is rátalált a szigetre, amit Bola Bolának (elsőszülött) nevezett. 1792-ben a Matilda nevű brit bálnavadászhajó hajótörést szenvedett, James Connor azonban túlélte a balesetet és Bora Borán telepedett le, első európai telepesként. Itt feleségül vett egy bennszülött nőt, majd a sziget legdélibb pontján telepedett le, amit Matilda Point-nak nevezett el (ma Matira Point).

Bora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora Bora
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Reffelés

A reffelés a nagyvitorla felületének csökkentése erős szélben. Ha akkora szél fúj, hogy azt... Tovább

Code-lobogó

Code-lobogó: a klasszikus jelzõlobogó-ábécé Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 209

Átlagos értékelés: 4.8

utazás