Bora Bora, a Csendes-óceán legszebb vidéke

hirdetes

Bora Bora, a Csendes-óceán legcsodásabb vidéke

Gyuris Lilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ki ne álmodna arról, hogy egyszer eljut Bora Borára, hiszen az egyik legszebb üdülőhely. Pálmafák, hosszan a vízbe nyúló kis bungalók és gyönyörű szép kék víz, melyben akármikor megmártózhatunk. Azonban sokan nem is tudják, hogyan alakult ki a Francia Polinézia, amely magába foglalja Bora Borát és sok más aprócska szigetet. Most megismerheted ennek a gyönyörű szigetvilágnak a történetét.

Bora Bora

Bora Bora maga földi paradicsom, a béke szigete, amely a Francia Polinézia szívében található és a Társaság-szigetek szélcsendes szigetcsoportjának tagja.

Bora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora Bora

3 millió évvel ezelőtt óriás vulkánként emelkedett ki az óceánból, amit az idők során korallzátony nőtt körül. Az óceáni kéreg kihűlése után a vulkán elkezdett süllyedni a korallzátony pedig megmaradt, így egy körgyűrűt alkotva a sziget körül. Ennek a folyamatnak eredményeképp a sziget el fog tűnni, így csak a korallzátonnyal körülvett lagúna marad meg. A korallgyűrűt az itt élők motusnak nevezik, aminek egyetlen egy hajózható bejárata van. Bora Bora mellett két kisebb sziget is található, ezek a lepusztult kráter maradványai. Toopuaiti-nek és Toopua-nak neveztek el.

Bora Bora
 
  • Otemanu hegy: Bora Bora legmagasabb pontja
  • A sziget víz alatti világát bemutató Lagunárium
  • Második világháborús ágyúk, amelyek a sziget különböző stratégiai pontjain helyezkednek el, ezekre a II. világháborúban volt szükség, a japánok elleni támadások kivédésére.

 

Bora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora Bora

Bora Borát körülbelül 1100 évvel ezelőtt a polinéziaiak hódították meg. Az első európai ember, aki a szigetre lépett Jacob Roggeveen, holland felfedező volt. 1722-ben kérdezett Bora Borára. James Cook kapitány feljegyzései szerint ő is rátalált a szigetre, amit Bola Bolának (elsőszülött) nevezett. 1792-ben a Matilda nevű brit bálnavadászhajó hajótörést szenvedett, James Connor azonban túlélte a balesetet és Bora Borán telepedett le, első európai telepesként. Itt feleségül vett egy bennszülött nőt, majd a sziget legdélibb pontján telepedett le, amit Matilda Point-nak nevezett el (ma Matira Point).

Bora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora BoraBora Bora
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Bohém Étterem Budapest

A Pest Buda Bisztró étterem az egyik legjobb étterem Budapesten Különlegességét maga a... Tovább

Navigáció

 Hajózástan, helyzetmegállapítás+hajóvezetés. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes