Versennyel emlékeztek a vitorlázók Bujtor Istvánra

Bujtor István emlékverseny

Magyar Vitorlás Szövetség
hirdetes

Az MKB, a BAHART, a balatonszemesi Kis Tücsök Étterem és a RAMADA Hotel & Resort Balaton támogatásával szeptember 11-12-én rendezte meg a 30-as cirkáló osztály BUJTOR ISTVÁN emlékversenyét, amelyen a hajók egyben a felajánlott örökös vándordíjért is küzdöttek.

Bujtor István emlékverseny

A filmjeivel a magyar vitorlázás népszerűsítéséért is sokat tett színész és rendező tavaly szeptember 25-én hunyt el. Hosszú éveken át eredményesen versenyzett ebben  a hajóosztályban az 1936-ban épült (1967-ben Kékszalag győztes) klasszikus 30-as cirkáló, a „Rabonbán”  kormányosaként. Hat alkalommal bizonyult a legjobbnak a magyar bajnokságon.

 Az emlékverseny mezőnye szombaton, szeptember 11-én Balatonfüredről, az Magyar Külkereskedelmi Bank vitorlástelepe előtt rajtolt, cél a balatonszemesi kikötő volt. A legyengülő szél miatt a futam távját valamelyest rövidíteni kellett.  

Délután a résztvevő versenyzők megkoszorúzták Bujtor István balatonszemesi sírját, majd  a Kis Tücsök étteremben közös vacsorán emlékeztek meg volt versenyzótársukról, jó barátjukról.

hirdetes
 Másnap, szeptember 12-én vasárnap a táv Szemes – Balatonfüred volt, majd délután az MKB vitorlástelepén kerül sor a díjkiosztó ünnepségre. Az örökös vándordíjat, Bujtor István kapitányi sapkájának bronzszobrát Lehoczky Tivadar képzőművész készítette, aki szintén ebben a hajóosztályban versenyez. A díjat a színész felesége Bujtor Judit adta át.

A versenyen14 cirkáló indult. A Rabonbánt Bujtor régi klubtársai, jó barátai és állandó versenyzőtársai - Holovits György, Németh Miklós és Mészáros Géza - vitték a versenyen.

 

Magyar Vitorlás Szövetség

Forrás: www.hunsail.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Szótár

Rund Um

Rund Um vitorlás verseny történet 1998 óta Rund Um élőben is nyomon követhető az... Tovább

Nut

 Az árbocon és a bummon lévő horony, vájat, csatorna neve, amibe a vitorlát húzzuk bele. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.