Bulin csomó megkötése

hirdetes

Így kösd meg néhány lépésben a bulin csomót

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A bulin csomó (angol nevén bowline knot) egy több száz éves csomótechnika, és egyben az egyik leggyakrabban használt is. A bulin csomó egy olyan csomó, amellyel egy fix hurok köthető egy kötél végére.

A bulin csomó megkötésének menete

A bulin csomó egyetlen valamire való tengerész tudástárából sem hiányozhat, hiszen végtelenül hasznos, nagyon erős, de szükség esetén mégis pillanatok alatt kioldható. Segítségével a hajó legtöbb pontjához hozzáerősíthetsz egy kötelet mindenféle plusz eszköz nélkül. Hasznos lehet még azok számára is, akik gyakran túráznak a vadonban – a bowline csomót gyakran használják életmentő bevetések és túlélőtúrák során is.

 

A bulin csomót sokféleképpen meg lehet kötni, de először mindenképpen a hagyományos módszert érdemes elsajátítani, hiszen a többi is erre alapszik. Ez a csomó valójában nagyon egyszerű, és kellő gyakorlás után már automatikusan jönnek majd a szükséges kézmozdulatok.

hirdetes

 

A veterán tengerészek régebben addig gyakorolták ezt a csomót, amíg csukott szemmel, vagy hátratett kézzel meg nem tudták csinálni, hiszen a tengeren olykor kiszámíthatatlan körülmények között kénytelenek hajózni, és egy stabil csomó életmentő is lehet. A bulin csomók tartósak, de a modernebb, műanyagokból készült kötelekkel kötöttek néha szétcsúszhatnak.

hirdetes

 

Az ilyen kötelekhez érdemes inkább a fejlettebb bulin csomót használni. Persze nincs olyan csomó, ami minden helyzetben tökéletes lenne, ezért érdemes minél többet elsajátítani, hogy felkészültebben vághass neki tengeri túráidnak! A bowline csomó megkötését a „nyulas” allegóriával a legegyszerűbb megtanulni és felidézni, amíg nem tanulod meg segítség nélkül. Lássuk is, galériánkban megmutatom a szükséges lépéseket! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Takk

A takkot csapásnak is hívjuk. Egy csapás lehet jobb, bal, pozitív illetve negatív. Ha... Tovább

Kutter

A kutter vitorlázatot használó hajók két orrvitorlát használnak egymás mögött, plussz... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 178

Átlagos értékelés: 4.7

Balaton érdekességek hajó kreatív sport túra Vitorlázás