Ezzel a különleges cápával ember mindössze 64-szer találkozott!

hirdetes

Ezzel a cápával ember mindössze 64-szer találkozott!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Fülöp-szigetek partjainál egy olyan cápa tetemét sodorta a partra a víz, amiről nagyon keveset tudunk, aminek az az oka, hogy mindössze 64-szer észlelték ezt az állatot. A találó Óriásszájú cápa nevet viseli.

Cápa

A Fülöp-szigeteken a halászok egy olyan cápa tetemére bukkantak a strandon, amit eddig összesen 64-szer észleltek, tehát ritkaság. Az Óriásszájú cápát a helybéliek fogatlannak nevezték el, bár ez nem a fogainak a hiányára utal, inkább a kinézetére, ugyanis nem egy szokványos cápáról van szó. Elérheti akár az 5,2 méteres hosszúságot is, rengeteg foggal rendelkezik és mint ahogy a neve is utal rá, hatalmas, kör alakú szája van. Akár 100 évig is eléldegél a tengerfenéken, de ezenkívül nem sokat tudnak róla, csak találgatások vannak. Viszont ezek a találgatások valóban nem egy átlagos cápára utalnak.

Cápa

Mivel ember ritkán találkozott ezzel a különleges cápafajjal, ezért a táplálkozási szokásairól keveset tudnak. Egyesek szerint planktonokkal táplálkozik, de ez is csak egy elmélet. Arról se sokat tudnak, hogy az Óriásszájú cápa hogyan cserkészi be az áldozatát. Vannak olyan találgatások, miszerint fénycsíkkal csalogatja magához őket, más elméletek szerint pedig nyitott szájjal úszik. Ennek a partra vetődött példánynak a halála okát se sikerült még kideríteni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
tenger,óceán

Szótár

szélcsend

Levegő nyugalmi állapota, vagyis áramlása oly gyenge, hogy érzékeinkkel nem vesszük észre Tovább

Traveller

Traveller - a munkapad speciális fajtája, könnyen állítható Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 109

Átlagos értékelés: 4.9