notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ha megfogadod ezeket a tippeket, akkor elkerülheted a céges rendezvényszervezés fejfájásait!

hirdetes

Tippek káosz nélküli céges rendezvényszervezéshez

CsA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Céges rendezvényt kell szervezned, de nem nagyon csináltál még ilyet? A nagy cégek esetében sokszor olyan ember kapja meg ezt a feladatot, aki soha sem foglalkozott rendezvényszervezéssel. Magadra ismertél, segítségre van szükséged? Íme, néhány hasznos tanács, amire mindenképpen figyelned kell, hogy úgy csinálhasd, mint a profik.

Céges rendezvényszervezés

Céges rendezvényszervezés hatékonyan

 

Egy cég esetében mindig fontos esemény egy rendezvény. Legyen szó akár egy vezetői konferenciáról vagy akár egy nagyobb szabású, több országot átfogó eseményről. Mindegyik rendezvényre kiemelt figyelmet kell szentelni, hiszen nem csak önmagunkat, hanem az egész céget képviseljük, így mindennek tökéletesen kell sikerülnie.

 

Egy kisebb cég esetében is ugyanez mondható el, mindössze annyiban más az ő esetük, hogy nem áll rendelkezésükre egy külön rendezvényszervező, akinek csak az munkája, hogy az adott céges eseményt megszervezze és levezényelje. Ez sokszor bonyolult folyamatnak tűnhet, ha nem voltunk még hasonló szituációban, éppen ezért minden segítség jól jöhet, ha egyedül kell megszerveznünk egy céges rendezvényt.

 

Most összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, tippet, ami segítségedre lehet egy céges rendezvény megszervezésében. Segítünk, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venned és mi kell ahhoz, hogy biztosan begyűjthess minden bókot a rendezvény után.

 

Fontos a helyszínválasztás

A rendezvény legfontosabb része, hogy megtaláld és kiválaszd a megfelelő helyszínt az eseményhez. A helyszín kiemelten fontos, nagymértékben befolyásolja az esemény hangulatát, illetve ha az eseménnyel kapcsolatban valamilyen speciális igény merülne fel, például több zárható helységgel kell rendelkeznie, vagy kültéri helyszínre is szükség lesz, akkor ezeket is figyelembe véve kell keresgélned már jó előre.  A profi rendezvényszervezők a helyszínt veszik az első helyre a szervezési folyamatokban. Ez lehet az egyik legmagasabb költséggel járó tétel a listán. Az időpont meghatározása illetve a meghívók miatt ennek kell legelőször kiderülnie. Egy exkluzív, elegáns rendezvényhelyszín, mint például Budapesten a MÜPA-ban található Bohém Étterem, nagyon jó választás lehet, hiszen már önmagában ad egy különleges hangulatot az eseménynek. Ráadásul Bohém Étterem különterme színpaddal, alap hang- és fénytechnikával is rendelkezik, így sokat spórolhatsz egy profi csapattal.

hirdetes

 

Készíts költségvetést

Minden rendezvényt úgy érdemes kezdeni, hogy először felméred, meddig nyújtózkodhatsz. Ha megkérdezel egy hivatásos rendezvényszervezőt, hogyan kezdj neki a szervezési folyamatnak, szinte biztosan az lesz az első válasza: „Készíts egy költségtervet!”. Ez a lépés elsősorban azért nagyon fontos, mert te is képbe kerülsz, hogy mennyi is az annyi, amivel gazdálkodhatsz, másrészt, ha nagyon kis költségvetéssel kell dolgoznod és meghatározott összeg áll rendelkezésedre, akkor így kiküszöbölheted, hogy túlléped a keretet. Mindezeken felül azért is nagyon nagy segítség, ha már jó előre összeírsz egy tervet a lehetséges költségekről, mivel így már egyből kialakítasz egy listát arról, hogy mik azok a szolgáltatások, eszközök, amiket mindenképpen be kell szerezned.

 

Ha szeretnél további rendezvényszervezési tippeket olvasni, akkor lapozz a következő oldalra, ahol további 2 tippet ismerhetsz meg!

hirdetes
Céges rendezvényszervezés

Meghívók kiküldése

A meghívók kiküldése – legyen szó elektronikus vagy papír alapúról – nagyon fontos, hogy legkésőbb az esemény előtt 1 hónappal kimenjenek. Érdemes egy korábbi időpontban egy úgynevezett „save the date” üzenetet kiküldeni a meghívottak részére, melyben kizárólag az esemény nevének, esetleg témájának és a pontos időpontnak kell szerepelnie. Ha ekkor már tudjuk a pontos helyszínt is, akkor azt is feltüntethetjük, de ahogy a nevében is szerepel, ez inkább csak egy előzetes dátumközlés, hogy a meghívottak előre beírhassák a naptárukba az eseményt. Ha ez a forma időben eljut a vendégekhez, akkor a hivatalos meghívót elég 2-3 héttel az esemény előtt kiküldeni a részvevőknek.

 

„Köszönő” ajándékok

Manapság az esküvőkön is nagyon elterjedt dolog lett, hogy az eseményen résztvevők számára egy úgynevezett „köszönő” csomagot állítanak össze, ezzel is egy kis reklámot csempészve az eseménybe. Ez a céges rendezvényeken is egyfajta szokássá vált, hiszen kinek ne lenne szüksége egy ezredik tollra, vagy jegyzetfüzetre. Ha cégnek van valamilyen saját terméke, akkor szép gesztus a meghívottaknak ajándékba adni belőle mintadarabot, plusz ez így viszonylag költséghatékony is a számunkra (kivéve, ha mondjuk drónokat értékesítünk vagy valamilyen elektronikai cikket).

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Groupama 3

Groupama 3 vitorlás hajó bemutatása A Groupama 3 maxi trimarán 2004 decemberében... Tovább

Hétvégi gyerekprogram Symbol Budapest

Hétvégi gyerekprogram a Symbol Budapestben: Szeptember 13-tól május végéig tárt karokkal... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 243

Átlagos értékelés: 4.9

divat érdekességek kiállítás utazás ünnep