Családok és holmijaik a ház előtt: meglepőek a társadalmi különbségek

hirdetes

Családok és holmijaik

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy kínai fotós olyan képsorozatot örökített meg, amelyen különböző, de főként vidéken élő családok anyagi helyzetét ábrázolja, méghozzá elég hitelesen. A képeken családokat láthatunk otthonaik előtt, akik a házból kipakolt holmijaik között ülnek. A fotósorozat a "Családi Cuccok" címet kapta.

Társadalmi különbségek képeken

Huang Qingjun tíz évet dolgozott ezen a fotósorozatán, ahol lényegében a Kínában élő vidéki, szegény emberek életét akartba bemutatni a házuk elé kipakolt tárgyakon keresztül. Többek között ezért is ölelt fel ez a projekt tíz évet. Huang összesen tizennégy kínai tartományt utazott be és olyan családokat kutatott fel, akikben partnerekre talált ennek a fotósorozatnak az elkészítésében: vagyis hogy hajlandóak kipakolni a házuk elé az összes holmijukat azért, hogy Huang lefényképezhesse őket. Bár néhol úgy látszik, nagyon nem volt mit kipakolni.

 

Társadalmi különbségek képeken

A fotókon elsősorban vidéki embereket láthatunk, akiknek a háza elé csak a legszükségesebb kellékeket látjuk kipakolva – kivéve persze a tévé, mert az majdnem mindenhol van. Viszont sokan mellőzik az olyan luxuscikkeket, mint például a mosógép, vagy a számítógép.

 

Huang viszont nemcsak a vidéken élőkről készített fotókat, hanem néha ellátogatott a városokba és jobb anyagi helyzetben élő emberek közé is. Ezt talán jól is tette, mert így jobban érzékelhetjük a képeken keresztül a társadalmi különbségeket.

 

 

Társadalmi különbségek képeken

Viszont Huang ezzel a fotósorozattal nem passióból dolgozott ennyi éven keresztül. A fotós egy társadalmi problémára és bizonyos tényekre akarta felhívni a figyelmet: vagyis hogy az emberek még akkor is lehetnek boldogok, ha nem rendelkeznek luxuscikkekkel, vagy HD-tévével, csak a legszükségesebb háztartási eszközökkel. Viszont a vidéki embereket nem szippantja be a rohanó világ, ezért jut idejük arra is, hogy társas kapcsolataikkal is foglalkozzanak. Huang szerint ezek a vidékiek bár nem élnek luxuskörülmények között, mégis elégedettek és boldogok.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 136

Átlagos értékelés: 4.7

utazás