A leggyönyörűbb folyó a világon: Li-folyó

hirdetes

A gyönyörű Li-folyó

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Elképesztő látványa van ennek a folyónak, akár este, akár napközben, vagy a naplemente fényeinél csodáljuk meg.

Folyó

A Li-folyó Dél-Kínában található és a Guilin fő folyója. A folyó látványa lenyűgöző és magával ragadó, akár éjszaka, akár a naplemente fényeiben, vagy nappal csodáljuk meg. A folyót érdekes alakú hegyek övezik, amik különleges, titokzatos hangulatot kölcsönöznek a tájnak. Ha végigcsónakázunk a folyón, igen változatos látványban lehet részünk, mert itt a legkülönfélébb természeti képződmények fordulnak elő a szikláktól a barlangokig, ráadásul a víz se mindenhol ilyen egyformán csendes és nyugodt, hanem vannak olyan helyek, amiket csónakkal érdemes elkerülni.

Folyó

A folyón láthatunk vízeséseket és zátonyokat is, éppen ezért nem mehetünk oda, ahová akarunk, viszont a látvány minden veszélyes és izgalmas kalandért kárpótol. A folyó több mint 400 kilométer hosszú, ebből pedig 88 kilométer a túraszakasz. Guilin városából pedig elhajózhatunk Yangshuoig, mert eddig terjed a szállítási szakasz. Ha végighajózunk a folyónak ezen a részén, számos gyönyörű természeti képződménnyel találkozhatunk, mint például az Elefánt-hegy. Ez utóbbi onnan kapta a nevét, hogy egy elefántra hasonlít.

Folyó

Az Elefánt-hegy után egyből megpillanthatjuk a Pagoda-hegyet, ami a tetején elhelyezkedő pagodáról lett elnevezve. Ez a hegy se kevésbé érdekes látvány, mint az előző, de ez inkább hatalmas, égbe meredő csúcsával tűnik ki a többi közül. Ezek után még számos szikla és természeti képződmény látványa tárul a szemünk elé, amik mind az ősi kínai kultúrához kapcsolódóan lettek elnevezve. A folyó mentén lévő partvonal viszont nem teljesen lakatlan, mert találunk ott néhány kisvárost is.

Folyó

Az eddig felsoroltakon látványos hegyeken kívül még számtalan gyönyörű természet alkotta képződményt vehetünk szemügyre a lehető legváltoztosabb formákban.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Balatonfüred - Balatonfüredi Yacht Club (BYC)

  A Balatonfüredi Yacht Club A BYC közforgalmú kikötő, 70 kikötőhellyel... Tovább

Cirrus

A cirrus egy 8-12 km magasan úszó apró fehér pamacsos felhőfajta. Ha kis számban... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes