Detre Diána - RS:X francia bajnokság Brest

hirdetes

Detre Diána - RS:X francia bajnokság Brest

tóth mátyás,detre diána
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ezekben a napokban rendezik a franciaországi Brestben az RS:X francia bajnokságot, amin Detre Dia is részt vesz és jelenleg az előkelő hatodik helyen áll. Detre Dia írt pár sort az eddig történtekről.

RS:X francia bajnokság 2009

Brest, Franciaország

Detre Diána - RS:X francia bajnokság Brest

RS:X francia bajnokság 2009 Brest - Detre Dia

Tegnap kezdődött a francia bajnokság a messzi-messzi Brestben. Felmerül a kérdés, hogy mit keres ezen a versenyen egy magyar induló... Szerencsémre a Francia szövetség hivatalosan is engedélyezte, hogy részt vehessek a nemzeti bajnokságukon. Elég népes az RS:X és persze a többi mezőny is. Rengeteg a BIC-es ifjonc. Nőiben 12-en vagyunk, rendkívül erős a felhozatal és együtt versenyzünk az ifi korú RS:X-es fiúkkal is, akik 8,5-es vitorlával mennek.

RS:X francia bajnokság 2009 Brest - Első nap

hirdetes

Első nap nem igazán volt szerencsénk a széllel, ugyanis semmi, de semmi nem fújt egész nap. Míg nem délután 3 körül valami kis breeze látszódott a vizen és a versenyrendezőség nagy sietve kivitte a mezőnyt.  Mire elrajtoltunk persze le is állt egy kicsit, 2-3 csomós szélben végig pumpáltuk magunkat. Közel 50 percesre sikeredett a futam és sajnos csak 7-nek futottam be, pedig elég jól álltam futam közben.

RS:X francia bajnokság 2009 Brest - Második nap

Ma volt a második nap, reggel igazi itélet idő volt. Szakadó eső, orkán erejű szél. Emiatt kisebb halasztással kezdtünk, mert azért a 30 csomó feletti szelecske soknak bizonyult. Rettenetesen forgolódós, borzalmas pöffös szélben nyomtunk 3 futamot. Menet közben a szkegekre rágabajodo vizi füvek, hinarak is nehezítették a nagy taktikázást.  Volt, hogy én vezettem a lányok közül, de aztán valahogy mindig hátrébb végeztem a végére. A helyezéseim alapján 6. vagyok összetettben, holnap még van lehetőség szépiteni!

hirdetes

 

Detre Diána

 

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Hajózási Szabályzat ("HSz")

Hajózási Szabályzat ("HSz") - a Vízi Kresz, 39/2003 (VI.13.) GKM rendelet   Tovább

Achterstag

Az achterstag egy hátsó árbocmerevítő drótkötél. Általában rövidítve csak achternek hívják. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes