DN Jégvitorlás Országos Bajnokság beszámoló és végeredmény is a Vitorlazas.hu-n

hirdetes

DN Jégvitorlás OB beszámoló

Pataki Attila
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Végre hátradőlhetünk a fotelben és elfogyaszthatjuk jól megérdemelt vörösborunkat, hiszen sikerült érvényes DN Jégvitorlás Magyar Bajnokságot rendezni! Köszönöm a kitartását azoknak, akik vasárnap ott voltak Fűzfőn megerősíthetik, hogy nagyon jót vitorláztunk. A nyolcadik napon végre sikerült négy futamot rendeznünk, így az első balatonfüredi futammal együtt összesen öt futamot teljesítettünk és jutott kiesőre is.

DN Jégvitorlás

A szombati erős szélnek nyoma sem volt reggelre, így a nap eleje megint szereléssel, anekdotázással és egyeseknek az előző viharos éjszaka fáradtságainak kipihenésével tellett. Egy óra magasságában enyhe szellő kerekedett és néhányan kimentünk bevitorlázni a pályát. A rendezők is résen voltak és azonnal nekiálltak a pálya kitűzésének. Mivel keleti szél fújt a Fűzfő előtti maradék – de nagyon jó állapotú – jégdarabon pontosan egy kilométer hosszúságú pályát tudtunk kitűzni.

A jégen meg sem látszott az előző napok meleg, esős időjárása. A 18 cm vastag, tökéletesen szilárd – és ami nekünk nagyon fontos volt – nagyon gyors jégen bonyolítottuk a futamokat. Az első rajtnál 10-en álltunk fel a rajtvonalon, de később Rozsdának el kellett mennie, így csak kilencen maradtunk. A befutási sorrend már az első futamnál kialakult és kisebb változásokkal így is maradt mind a négy futam során.

hirdetes

Egy füst alatt lefutottuk a Fűzfő Kupa futamait is, amely – mily meglepő – hasonló végeredménnyel értek véget, mivel mindenkinek a füredi futam volt a kiesője.

Még egyszer köszönöm mindenkinek a részvételt.
hirdetes

Előreláthatóan több versenyt nem szervezünk ebben a szezonban, bár az időjárás még meglephet bennünket és lehet, hogy még pár hétig jó jegünk lesz Fűzfőn és a Velencei tavon.
Nemzetközileg kvalifikált versenyzőink  hamarosan indulnak az Európa Bajnokságra – melynek elsődleges helyszíne Litvánia. Jó utat és sok sikert kívánok nekik a magyar jégvitorlázók nevében.
 

2011 DN Jégvitorlás Országos Bajnokság végeredménye


Pataki Attila
M-100
Magyar Nemzeti Titkár

Forrás: www.byc.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Vacsora Budapesten

Nincs egyszerű dolgunk, ha tökéletes vacsorahelyszínt keresünk Budapesten, hiszen mára már... Tovább

Világ körül

Ha szereted a szép képeket, a külföldi országok nevezetességeit, érdekességeit,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 105

Átlagos értékelés: 5.0