Dragon osztály - Tenke Péter és csapata a ranglisták élén

hirdetes

Tenke Péter és csapata a ranglisták élén

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A 2010. év legeredményesebb dragon-csapata a Tenke Péter vezette egység lett. A Lágymányosi-öböl partján elhelyezkedő vitorlásiskolát (VGYE) is üzemeltető Café Ponyvaregényben múlt héten került sor a Magyar Dragon Szövetség szokásos évadzárójára. Az ezen kiosztott ranglistadíjak mindegyike a 7 Arts csapatához került: az év dragonkormányosa Tenke Péter, a legjobb legénység Kiss István lett, csupán néhány ponttal a másik 7Arts-mancsaft, Varga István előtt. A csapatok ranglistáján pedig szintén ők bizonyultak a legjobbnak. A részletes ranglisták megtalálhatók a szövetség honlapján.
 

Tenke Péter

Tenke Péter és csapata a ranglisták élén

Az eredményeket elemezve könnyen le lehet vonni a következtetést: Péterék voltak az év legkonzisztensebb versenyzői. Szinte mindenütt rajthoz álltak, és szinte mindig a dobogón végeztek. Két súlyponti versenyt és a Flottabajnokságot megnyerték, az Európa-bajnokságon kiválóan helyt álltak, és második legjobb magyarként, az OB-n pedig negyedik legjobb hazai csapatként végeztek. Teljesítményük előtt le a kalappal, reméljük a jövőben is hasonlóan vitorláznak majd.

A ranglistákon Gömbös Lóránt követi őket mint kormányos, aki különösen külföldi eredményeivel vívott ki magának elismerést. Sajnos a Jampecot idén kevesebbet láttuk a magyar regattákon. Kelemen „Keló” Tamás és Nedbál Noel vezetésével az Atlantisz kiválóan ment az EB-n (futam-harmadik helyük az eddigi legnagyobb magyar dragonos siker), ám összességében túl keveset versenyeztek. Így a „dobogós” helyek a Zenthe Ferenc irányította Lunának és Hónig Péter Scyllájának jutottak.

hirdetes

A klasszikusok között az örök virágzását élő Nemecsek vitte el a pálmát, amely Tóth Zsolt kormányzásával nemegyszer a modern hajóknak is megmutatta, hogy milyen komoly eredményekre képes. A képzeletbeli dobogón Kerti Géza Yorikkéje és Simon András Kalliopéja követte.
hirdetes

Az évadzáró ünnepségen köszönetet mondtunk az Erste Private Bankingnek, amely három éve az osztály szponzora, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a flotta sikeres Európa-bajnokságot tudott rendezni idén. Jó volt ez az alkalom arra is, hogy a tél beállta előtt még egyszer felidézzük a kellemes emlékeket, s terveket kovácsoljunk a jövő évi folytatásra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Csónak

A csónak olyan vízijármű, melynek hossza a 7 métert és vízkiszorítása a három tonnát,... Tovább

Félszeles vitorlázás

Félszeles vitorlázás során félszélben halad a hajó, a hajó hossztengelye a valóságos... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 167

Átlagos értékelés: 5.0