Dubaiban milliós értékű rendőrautókkal járőröznek

hirdetes

Dubai milliós értékű rendőrautói

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Dubai városa a luxusról híres - viszont ez nemcsak a luxushotelekre vonatkozik, hanem a rendőrautó állományra is, aminek a gyöngyszeme egy Bugetti Veyron.

Milliós értékű rendőrautók

Dubaiban, erről a gazdagságról és fényűzésről híres városban még a rendőrautók se lóghatnak ki a sorból a sok luxusvilla és luxushotel között. Így hát Dubaiban találhatóak a világ leggyorsabb és legdrágább rendőrautói, amik egész biztos, hogy nagyot profitálnának bűnüldözésből. Viszont ezeket a drága autókat valószínű, nem azért állították szolgálatba, mert olyan nagy lenne a bűnözés Dubaiban, hanem ez inkább a presztízsről szól.

 

A rendőrség autói között egy jó pár híres márkát találunk, olyanokat, mint a Mercedes SLS, Lamborghini Aventador, Chevrolet Camaró, Ferrari FF, Bentley Continentalt és persze a Aston Martin One-77, amiről annyit kell tudni, hogy az egész világon összesen 77 példány létezik belőle, amiből egyet magáénak tudhat a dubai rendőrség.

 

Milliós értékű rendőrautók

Ezek az autók nemcsak hogy méregdrágák, de elég nagy sebességre képesek: többnyire elérik a 300-400 km/órás sebességet, ami elől aztán lehetetlen meglépni. Viszont a kormány mellé nem ülhet be akárki, mivel annyira gyors ez az autó, hogyha valaki erre nincs felkészülve, akkor egy kis figyelmetlenség akár végzetes is lehet. Ezért a sofőrök speciális vezetéstechnikai kiképzést kapnak.

 

A rendőrségi autók között a legjobb, a legdrágább és a leggyorsabb a Bugatti Veyron, amit 1,6 millió dollárért vásároltak meg. Az autó 408 km/órás sebességre képes és 2,5 másodperc alatt gyorsul fel nulláról 100 km/órára.

 

Milliós értékű rendőrautók

Viszont ezeknek a méreg drága autóknak azon kívül, hogy státusszimbólumok, mégiscsak van más funkciójuk is: Dubaiban nagyon magas a gyorshajtók száma, akiket ezekkel a gyors rendőrautókkal lehet a legkönnyebben célba venni. Így biztos sok embernek elmegy majd a kedve a száguldozástól, mert például a Bugetti ellen esélye sincs.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Sydney Hobart

Sydney Hobart Yacht Race Rolex   Rolex Sydney Hobart versenytáv A Rolex Sydney... Tovább

Alba

A nagyvitorlarudat lefeszítő szerkezet, mellyel egyrészt a nagyvitorla alakja,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 149

Átlagos értékelés: 4.7

autó