Félre, drónok – A városi szállítás jövője a kerékpároké

hirdetes

Félre, drónok – A városi szállítás jövője a kerékpároké

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Félre, drónok – A városi szállítás jövője a kerékpároké

Az elektromos teherkerékpárok minden kritériumnak megfelelnek. A speciális készülékek teherbírása 350kg, ami – ha figyelembe vesszük, hogy Hollandiában egy teherautó átlagosan 130kg-nyi árut szállít egyszerre – egyáltalán nem elhanyagolandó. Fontos szempont továbbá, hogy a sűrű, forgalmas városokban sokkal könnyebb kerékpárral közlekedni, mint teherautókkal, hiszen ezek a kisebb utcákat és kerékpársávokat is igénybe tudják venni, kikerülve ezzel a kanyargós útvonalakat és az esetleges dugókat is.

 

A pozitívumok listája ezzel még mindig nem ér véget, hiszen gondoljunk csak bele, hogy egy kerékpárnak sokkal könnyebb helyet találni, vagy akár közvetlenül be is tolható az árufeltöltő raktárba ahelyett, hogy az üzlet előtt parkolna, lassítva ezzel a közlekedést. Szintén az Amszterdamban végzett kutatás során állapították meg, hogy míg egy kisteherautó fel- és lepakolási ideje átlagosan 12 perc, addig ugyan ekkora mennyiség lepakolása egy kerékpár esetén mindössze 3 percet vesz igénybe.

hirdetes

 

Mindezek alapján nem meglepő, hogy az előretekintő logisztikai szupervállalatok bőkezűen fektetnek az e-teherkerékpárok technológiájába, és egész flottákat terveznek mozgósítani.

 

hirdetes

Lehetséges buktatók

Természetesen az elektromos meghajtású teherkerékpárok sem tökéletesek, habár ez nagyban függ a felhasználási körülményektől is. Az egyik legvitatottabb pont az e-kerékpárok biztonsága a hagyományos biciklis és autós forgalom mellett. A készülékek mobilitását továbbá korlátozhatja az is, hogy bizonyos városokban már így is telítetté váltak a bicikliutak, a teherkerékpárok pedig jóval nagyobbak egy átlagos modellnél.

 

A gyalogosok is kételyeiket fejezték ki a technológiával szemben: sokan aggódnak, hogy mennyire lesz biztonságos ilyen járművek mellett közlekedni, illetve hogy azok mennyire foglalják majd el a járdákat.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
autó érdekességek kreatív sport túra

Szótár

Negatív csapás

 Cirkálásnál a céltól távolodó, de magasságot gyûjtõ szakasz. Tovább

Mesterházy-Nagy Ákos

Mesterházy-Nagy Ákos (Piri) életrajz Mesterházy-Nagy Ákos 1988-ban született és... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 206

Átlagos értékelés: 4.8