10 egyedi nevezetesség a nagyvilágból

hirdetes

10 egyedi nevezetesség a nagyvilágból

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

10 egyedi nevezetesség a nagyvilágból

Mont-Saint-Michel – Normandia, Franciaország

Franciaországban nem az Eiffel torony az egyetlen látnivaló Ez a középkori bencés kolostor Európa egyik legcsodásabb épülete. A VIII. században felhúzott épület egy apró szigeten fekszik, és a vízjárásnak köszönhetően időnként akár gyalog (vagy tömegközlekedési eszközökkel) is meg lehet közelíteni.

 

Boldog Vazul-székesegyház – Moszkva, Oroszország

A Boldog Vazul-székesegyház valószínűleg Oroszország legjellegzetesebb épületcsodája. Az orosz ortodox egyház szimbóluma a moszkvai Vörös téren áll és 1555 illetve 1561 között épült IV. Iván cár parancsára. A katedrális felfedezése után nézz szét a téren, hiszen itt található a Lenin-mauzóleum, és a Kreml épülete is. A tér nyáron nagyon zsúfolt, ezért érdemes a látogatást őszre időzíteni, vagy – ha bírod a hideget, télre, amikor a Vörös tér mesébe illő díszekbe öltözik.

hirdetes

 

Akropolisz – Athén, Görögország

Ha érdekel a történelem, akkor egyszer mindenképpen el kell utaznod Athénba, hogy megtekinthesd az Akropoliszt, az ókori görög civilizáció felbecsülhetetlen értékű maradványait. Fedezd fel az egykor fényűzőnek számító épületek romjait, és ne felejts el benézni a Panteonba. Itt található az Akropolisz Múzeum is, tele ókori tárgyakkal, szobrokkal, és egyéb alkotásokkal. Tavasszal és ősszel kevesebb turistára és barátságosabb hőmérsékletekre számíthatsz, mint nyáron!

hirdetes

 

Húsvét-sziget – Chile

Ez a félreeső sziget több mint 3 700 kilométerre fekszik Dél-Amerika (Chile) nyugati partjától. Kétségtelenül az egyik legtitokzatosabb hely a világon, számos elmélet látott már napvilágot az itt található hatalmas kőszobrok és az őket építő, azóta elhanyatlott civilizáció, a Rapa Nui emberek sorsát illetően. A szigeten összesen 900 „moai” szobor maradt meg, amelyek méretei változó, de akad közöttük 21 méter magas is. Mivel ritkán közlekednek erre repülők, érdemes jóval előre szállást és utat foglalni ide.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Árboc

Az árboc a vitorlázat tartóoszlopa. Tovább

Raum

A raum másnéven háromnegyed szél. A hátszél és a kreuz között foglal helyet a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 144

Átlagos értékelés: 4.8