Az oldalára dőlt egy társasház Kínában

hirdetes

Kínában az oldalára dőlt egy társasház

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kínában egy 13 emeletes társasház megtervezésénél az építészek nem egy alapvető hibát követtek el. Ennek az lett az eredménye, hogy miután befejezték az építkezést és már az épület átadására készülődtek, a lakóház egyszerűen az oldalára dőlt.

Eldőlt egy kínai társasház

Az építészmérnökök hatalmasat bakiztak, de ez szerencsére a társasház átadása előtt derült ki, mégpedig elég nevetséges módon: a hatalmas, masszív épület egyszerűen felborult. De a vicc az, hogy egyben maradt!

 

A társasházat a shanghai Lotus River Garden lakóparkban építették meg 2010-ben. Az épület vesztét végül a sok eső okozta; de ez is valaminek a következménye, amire az építészek nem gonoltak. Ugyanis nem volt valami jó ötlet mélygarázst ásni a lakóház déli részére, miután már kész volt az épület. Ráadásul az társasház másik oldalán még egy 10 méter magas földkupacot is felhalmoztak. És ha ez nem elég, még a tartószerkezet megtervezésénél is tévedtek, de nem is kicsit.

 

Eldőlt egy kínai társasház

A mélygarázs kialakításához egy hatalmas gödröt ástak az épület déli oldalában, majd a földet a másik oldalára dobálták, ami lassan egy 10 méteres kupaccá terebélyesedett. Hozzá kell még tenni, hogy az épület egy alapból lejtős területen helyezkedett el. Ezek után már szinte egyértelmű, hogy ebből a helyzetből semmi jó nem sülhet ki. Ráadásul az építészmérnökök még abban is hibáztak, hogy üreges betoncölöpöket használtak vasbetonpillérek helyett. Lehet, hogy az utóbbi jobb választás lett volna.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatonszemes - BAHART Kikötő

Balatonszemesi vitorláskikötő Szolgáltatásai: A felújított balatonszemesi kikötőben... Tovább

Beiboot

A beiboot meghatározását lásd a boci szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 147

Átlagos értékelés: 4.8

tenger,óceán