200 millió ember lakhatna jól abból az élelmiszerből, amit Kína elpazarol

hirdetes

Abból az élelmiszerből, amit Kína elpazarol, 200 millióan lakhatnának jól

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kínában évente rengeteg élelmiszer vész kárba, akkora mennyiség, amiből 200 millió ember jól lakhatna. A kínai kormány fellép a pazarlás ellen, hisz az ő készleteik se tartanak örökké, de nem sok sikerrel.

Kína

Kína a világ legnépesebb országa, viszont úgy látszik, a spórolás nem az erősségük, ugyanis évente csaknem 8 ezer milliárd forint értékű élelmet dobnak ki a kukába, mint maradékot. Ekkora mennyiségű élelemből legalább 200 millió ember jól lakhatna. A kínai kormány már jó ideje próbál valamit kezdeni ezzel a problémával, de egy berögzült szokást a társadalomban nem könnyű egyik napról a másikra megváltoztatni. Kína 90 százalékban önellátó, de az ő készleteik se tartanak örökké, főleg ha ennyire nagy probléma a pazarlás; ezért a szakemberek próbálnak minden eszközzel fellépni ellene.

Kína

A kínai kormány szinte hadjáratot indított ez ellen a hatalmas mértékű pazarlás ellen, hogy felhívja a lakosok figyelmét a problémára. Az éttermek előtt a pazarlás következményeit, az üres tányérokat és az éhezést ábrázoló táblák várják a vendégeket, emellett pedig számos híres személyiség próbál példát mutatni. Viszont úgy néz ki, hogy ezek az úgymond „kedvesebb” módszerek eddig nem voltak túl hatásosak, így még az is előfordulhat, hogy a pazarlókat, akik például a tányér tartalmának a felét besöprik a kukába nyilvános étkezdében, megbírságolják.

Kína

Mindenesetre megdöbbentő, hogy milyen hatalmas élelmiszer mennyiség kerül a kukába, amiket talán még fel lehetne használni és hogy ebből a sok élelmiszerből, amiktől a kínai lakosok olyan könnyen megszabadulnak, a világ más országaiban jól lakhatnának, ahol napi szinten jelent problémát az, hogy mit fognak enni másnap.

Kína

Elképesztő ez a mennyiség, ami évente a kukába kerül, viszont egy már meglévő társadalmi szokást nem könnyű egyik napról a másikra megváltoztatni.

Forrás: Hír24

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Pünkösd

Mikor van Pünkösd?   Pünkösd a húsvétot követő ötvenedik nap, mozgó... Tovább

Kávéház Budapest

Sokan nem tudják, de kis hazánkban található a Világ Legszebb Kávéháza! Ezen legendás... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes