Helyi látványosság lett a kihalt bevásárlóközpont

hirdetes

Helyi látványosság a kihalt pláza

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A bangkoki New World Mall már majdnem húsz éve bezárt és azóta üresen áll. Viszont azóta helyi látványosság lett belőle.

Kísérteties pláza Bangkokban

A világ egyik legkísértetiesebb plázája Bangkokban található, nevezetesen a New World Mall. A pláza 1997-ben tönkrement és bezárt, majd két évvel később az üresen álló épület kigyulladt és le is égett. Így a hely már szinte teljesen használhatatlanná vált. Ráadásul az alján felgyülemlett az esővíz, ami még tovább rontott a helyzeten, ugyanis a szúnyogoknak ez az élettér éppen megfelelő volt. A helyiek viszont úgy döntöttek, hogy ezt már nem hagyják annyiban, ezért a rovarok kiirtására halakat telepítettek a vízbe. Viszont a végeredménnyel ők se számoltak.

 

A pláza kívülről:

Kísérteties pláza Bangkokban

A halak ugyanis elszaporodtak és ma már virágzó populációt alkotnak a kihalt pláza sötét vizeiben. De legalább a kártevőket távol tartják. Sőt, a kihalt bevásárlóközpont ma már helyi látványosság lett és aki szeretné az meg is etetheti a halakat. A helyiektől lehet vásárolni haleledelt, viszont ezen kívül az élelmen kívül mást nem lehet beledobni a vízbe.

 

Kísérteties pláza Bangkokban

Senki se gondolta volna, hogy ebből a leégett, víz által elárasztott plázából és a benne úszkáló halakból egy helyi látványosság lesz, ahova érdeklődéssel járnak az emberek.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 159

Átlagos értékelés: 4.9

kiállítás