Hatalmas elismerést kapott egy magyar fotós a NASA-tól lélegzetelállító képe miatt

hirdetes

Presztízsértékű elismerést kapott egy magyar fotós a NASA-tól

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy magyar fotós hatalmas elismerést kapott a NASA-tól lélegzetelállító fotója miatt, amin a Vénusz és a Merkúr együttállása látható.

NASA

Ladányi Tamás presztízsértékű elismerést kapott a NASA-tól lélegzetelállító fotója miatt, amit a Döbrönte településen található Szarvaskő várából készített. A háttérben a Somló vulkánra emlékeztető alakja látható a naplementében, ami már önmagában gyönyörű, viszont nem ez a legérdekesebb ebben a fotóban, hanem az a két távoli égitest, amit csak nagyon ritkán lehet szabad szemmel látni a Földről: ez pedig a Vénusz és a Merkúr. A kép január 13-án délután készült. A NASA a nap csillagászati fotójává választotta. Ha lapoztok egyet, megnézhetitek ezt a nagyszerű fotót, szerintem elképesztő!

NASA
„A délutáni tiszta időt látva határoztam el a fotós kirándulást; célpontjaim között az alkonyati bolygók és a Lovejoy-üstökös szerepeltek. Néhány számítást végeztem az aktuális égi pozíciókról, így döntöttem a már általam ismert helyszín mellett.
A helyszínre érve a lélegzetem is elállt a csodálatos látványtól. Rövid szemlélődés után a bolygókat sikerült egy romos várablakból nézve is megpillantanom, így ez a perspektíva szolgáltatta a kompozíció kreatív keretét. A NASA publikációja igazán megtisztelő számomra, és külön öröm, hogy szép magyar tájainkat a külvilág felé is tolmácsolhatom.” –mondta az Origónak a kép szerzője.

Forrás: Hír.ma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

A turbó meghibásodásának okai

A turbó élettartalma nagyban függ az autót használó vezetési szokásaitól. Sokkal nagyobb... Tovább

Siófok - BH Zrt.

Siófok BH Zrt. Vitorláskikötő bemutatása Siófokon a kihajózás jelentheti a legnagyobb... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 210

Átlagos értékelés: 4.7

kreatív