2020-ban elmarad a legendás Füredi Anna-bál, de lesz más helyette

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Elmarad a legendás Füredi Anna-bál, de lesz más helyette

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Elmarad a legendás Füredi Anna-bál, de lesz más helyette


2020/06/26
VN

A koronavírus járványnak nagyon sok nagymúltú rendezvény esett áldozatul, többek között az idei olimpiai játékok is, és habár az Anna-bál szervezői eddig bizakodtak a járványhelyzet kedvező alakulása iránt, most már hivatalos, ennek a közel 200 éves rangos eseménynek a sorozatát is megtöri a koronavírus járvány: elmarad az idei Anna-bál Balatonfüreden.

Elmarad a Füredi Anna-bál 2020-ban

Az ország egyik legrégebbi társadalmi eseménye elmarad

A legendás Füredi Anna-bál az ország egyik legrégebbi társadalmi eseménye melynek múltja egész 1825-ig nyúlik vissza, és melyen az évek folyamán nem kisebb jelentőségű személyek vettek részt, mint Vörösmarty Mihály, Jókai Mór vagy éppen Blaha Lujza. Éppen emiatt a jelentőségteljes múlt miatt a szervezők szerették volna mindenképpen megtartani az Anna-bált, de sajnos a körülmények nem alkalmasak erre, a kialakult helyzetben a szokott színvonalon nem tudták volna megrendezni a rangos eseményt. A minden évben az Anna naphoz legközelebb eső szombaton tartandó bál idén a koronavírus miatt elmarad. 

 

Kárpótlásként nézzétek meg az előzőévek Anna-báljairól készített képgalériánkat, kattintsatok a képre, és likeoljátok a kedvenceteket!

 

Anna Bál nem lesz, de lesz Anna fesztivál

Bár a sokak által ismert Anna-bál elmarad, ne csüggedjetek, hiszen az immáron 8. alkalommal rendezett Anna Fesztivál július 21-25. között megrendezésre kerül, ami némiképpen kárpótolhatja a kultúra rajongóit. A fesztivál keretén belül megrendezésre kerül a Balatonfüredi Prímásverseny, amire a hagyományos magyar népzenét játszó 16 és 35 év közötti hegedűsök jelentkezését várják egészen július 6-ig. De nemcsak prímásverseny lesz, hanem egyéb kulturális programok is, például operettgála, és kóruskoncertek. 

 

Néhány szót az Anna-bálról

Idén rendezték volna meg 195. alkalommal az Anna-bált. Az első ilyen rangos eseményt közel 200 éve, 1825. július 26-án rendezte meg Szentgyörgyi Horváth Fülöp János, lánya Krisztina tiszteletére. A közel két évszázad alatt egy igen rangos eseménnyé nőtte ki magát, ami a korának politikai, társadalmi viszonyaiban mindig is meghatározónak számított. Olyannyira meghatározó maga az esemény, hogy nemrégiben a Hungarikum Bizottság 25. jubileumi ülésén Magyar Értékké nyilvánították, amiről itt írtunk részletesen.

 

De ha már Fürednél tartunk, akkor mindenképpen ajánljuk a Balaton egyik legszínesebb városának látnivalóit bemutató sorozatunkat:


Balaton érdekesség hír kultúraKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Iránylat

Navigációs alapfogalom. Egy tárgy iránya a hajó­ról nézve, vagy két tárgy egymáshoz...

Nautic 12 Racer vitorlás hajó

Adatok Tervező:            &n...

Dűznihatás

A dűznihatás jelentése réshatás, a levegő felgyorsulása a nagyvitorla és az orrvitorla között.

Korcsolyázás

A korcsolyázásra Budapesten számtalan lehetőségünk van, hiszen több korcsolyapálya is...

Balatonszemes - BAHART Kikötő

Balatonszemesi vitorláskikötő Szolgáltatásai: A felújított balatonszemesi kikötőben...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.