Elrajtolt az F18-M3 Katamarán Országos Bajnokság

hirdetes

Elrajtolt az F18-M3 Katamarán Országos Bajnokság

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Csütörtökön reggel a tíz órás hivatalos megnyitóval kezdetét vette, az F18-M3 Katamarán Országos Bajnokság, Balatonfüreden. A délelőtti szélcsend miatt 16 óráig parton halasztást rendeltek el a szervezők majd fél ötkor sikerült elrajtoltatni a mezőnyt.

F18-M3 Országos Katamarán Bajnokság

 

Elrajtolt az F18-M3 Országos Katamarán Bajnokság

 

 

A mai napon összesen két futamot rendeztek, melyet remek vitorlázásuknak köszönhetően a Várady Szabó János - Petheő Tamás páros nyert.
Várady-Szabó János:
„Egész nap vártunk a szelet, végül késő délutánra érkezett egy D-DNY-i szél, a zsűrihajó mellett luvba rajtoltunk. Az első kreuzt szakaszba déli part irányába vitorláztunk. A megváltozott szélirány és a frissülések miatt pálya módosítottak a rendezők, végül elsőnek futottunk be. A második rajtnál NY-i szél fújt, később frissült É-ÉNY-ra, ezért felmentünk az északi part irányába, majd vettük az első bóját. a második kreuz szakaszban taktikusan figyeltük, hogy a Dióék hogyan vitorláznak, hogy tovább növelhessük az előnyüket, a frissülések miatt nagyon jól mentünk, és ismét elsőnek futottunk be. A holnapi napot is szeretnénk hasonló eredménnyel zárni.”  

hirdetes
A Váradi-Szabó – Petheő Tamás páros legnagyobb ellenfele várhatóan a Diószegi Zoltán – Jankovics Gábor páros lesz.
Diószegi Zoltán:
„Délutánra jó szél lett és legnagyobb ellenfelünk a Váradi-Szabó - Petheő páros hibátlanul vitorlázott. Az első futamban korai rajtosak voltunk, ezért a mezőny végéről indultunk újra, a befutó előtti bójánál ütköztünk a Kasuba István - Honti Norbert párossal, végül óvás tárgyaláson kizártak bennünket ebből a futamból. Elsők szeretnénk lenni a bajnokságon ezért a további megrendezésre kerülő futamokat szeretnénk megnyerni.”
hirdetes
Az előzetes tervekkel ellentétben, az M3-as osztály országos bajnoksága elmaradt, mert az nevezések alapján négy csapat indult volna - a kötelező hat helyett - így a versenyük lemondásra került.
Folytatás pénteken, amikor a rendezők négy futamot terveznek.

   

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Videoton Yacht Club, Balatonalmádi

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Videoton Yacht Club ... Tovább

Romantikus étterem a Városligetben

Romantikus étterem a Városligetben? Bemutatjuk a legjobbat! Egy igazán csodálatos környezetben... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 155

Átlagos értékelés: 4.9