legelső, Európa, múzeum

hirdetes

Megnyílt Európa első víz alatti múzeuma

BB
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A napokban nyitották meg Európa első víz alatt épült múzeumát, méghozzá a Kanári-szigeteken, ezen belül is Lanzarotén. Egy egészen különleges helyről van szó, amit megnézni sem olyan egyszerű, mint gondolnánk.

Első víz alatti múzeum

 

A Museo Atlantico Jason DeCaires Taylor művész egyedi projektjeként jöhetett létre. Ellentétben az általános formációval ő úgy döntött, hogy alkotásait a víz alatt szeretné kiállítani. Ez meg is valósulhatott olyan anyag bevonat segítségével, amely nem károsítja sem a szobrokat sem a víz élő világát. 

 

 

Első víz alatti múzeum

 

2017 Január 10-én hivatalosan megnyitotta kapuit mindenki számára Lanzarote-ban, a Kanári szigeteken. Ez a project 12 installációt és több, mint 300 élethű ember alakot tartalmaz, 12-14 méter mélyen a víz alatt, Jason deCaires Taylor brit szobrász alkotásaként. Munkáját Portálnak nevezte el, ami bővelkedik több látványosságban, mint például botanikus kerttel, hatalmas tükörrel, ami az óceán felszínét mutatja, és amit úgy terveztek, hogy magához vonzza a tengeri élőlényeket.

hirdetes

 

A szoborgyűjtemény célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára és a társadalmi változásokra. 

hirdetes

 

Első víz alatti múzeum

 

Akad olyan installáció, amelyben 35 emberi alak sétál egy 30 méter hosszú 100 tonnás fal felé. A Rubikon átlépése az alkotó szerint „az abszurditás emlékműve, egy diszfunkcionális akadály az óceán közepén”.

 

 

A műtárgy igazából 2017-et jelképezi, egy olyan évet, amikor „muszáj sürgős és fontos döntéseket hoznunk a természettel, a klímaváltozással kapcsolatban mielőtt túl késő lenne.” – tette hozzá Jason deCaires Taylor.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

érdekességek kreatív múzeum tenger,óceán utazás

Szótár

Balatonfűzfő - BS Fűzfő Kikötő

A balatonfűzfői BS Fűzfő Kikötő közforgalmú,a csatorna keleti partján 116 hajó... Tovább

Gleitolás

A gleitolás a siklás; erős szélben a könnyű hajók a vízből szinte kiemelkedve siklanak. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes