Így sorozták be Elvis Presleyt, a rocklegendát

hirdetes

Elvis Presley, a rocklegenda katonaévei

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Elvis Presleynek már rég beindult a karrierje és már akkor rengetegen ismerték, amikor 1958-ban megkapta a behívóját. Most megismerhetitek a legenda katonaéveit!

Elvis Presley

A legtöbb ember el se tudja képzelni Elvist anélkül a fehér, csillogó ruha nélkül, amiben a színpadon elkápráztatta közönségét, pedig Elvis volt katona is. 1957-ben a Kenedy Veterans katonai kórházban A-1 minősítést kapott az egészségügyi alkalmassági vizsgán, ami azt jelenti, hogy kiváló kondícióban van és semmi akadálya nincs annak, hogy bevonuljon a hadseregbe. 1958-ban meg is kapta a behívóját. Elvis már akkor is sikeres előadó volt, talán ezért is ajánlották fel neki azt a lehetőséget, hogy kirakatkatonaként töltheti le szolgálati idejét. Ez annyiból állt volna, hogy végigjárja a toborzóirodákat. Elvis azonban mégis visszautasította ezt a lehetőséget és helyette csak annyit kért, hogy néhány nappal tolják el a bevonulás időpontját, hogy be tudja fejezni King Creol című filmjét, amit pont akkor forgatott.

 

Elvis újoncként:

Elvis

 

Elvis

Elvis Presley

A legenda 21 éves volt, amikor besorozta az amerikai hadsereg. Alapkiképzését Fort Chaffeban kapta, majd Texasba utazott, ahol a Fort Hoodban kapott harckocsis kiképzést. A sztár kiköltözött a luxushotelből a laktanyára és szolgálati idejének nagy részét az NSZK-ban töltötte, Friedbergben, három páncélos hadosztálynál.

 

A legenda két évet töltött Európában, míg végül 1960-ban a megtisztelő őrmesteri ranggal szerelt le. Garry Shrum szerint egy hatalmas sokk volt, amikor Elvist besorozták a hadseregbe, különösen az, hogy a Elvis úgy döntött, nem fogadja el a kivételezést és úgy vonul be, mint bármelyik másik katona. Ő nemcsak a világ egyik legismertebb sztárja, hanem az amerikai hadsereg egyik leghíresebb katonája volt.

 

 

Forrás: hír.ma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Leegierig

Leegierig - a széltõl elforduló hajót hívjuk így Tovább

Cadet

Cadet vitorlás hajó leírása A Cadet egy kétszemélyes, gyerekek számára tervezett... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 155

Átlagos értékelés: 4.8

kreatív