Kínában megépítik a Titanic élethű mását

hirdetes

Megépítik a Titanic élethű mását

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Megkezdik a Titanic élethű másának építését egy közép-kínai megyében, ahol a XX. század elején történt hajószerencsétlenség emlékére témaparkot is létesítenek. A terveket vasárnap jelentették be Kína különleges igazgatású területén. A beruházás előreláthatólag közel 36 milliárd forintnak megfelelő jüanosba fog kerülni és nagyjából 2016-ra fog elkészülni.

Titanic
A projektet az amerikai terveket felhasználva egy magántulajdonban lévő kínai energiaipari cég finanszírozná.

Az építés helyszínéül a Szecsuán tartománybeli Tajcsing megyét választották. amely a kínai holttengerként is emlegetett sós vizű taváról híres. A tervek szerint a Titanicon kívül egy a tragédiát felelevenítő történeti múzeum is helyet kap a témaparkban. A látogatóknak alkalmuk nyílik az ütközés átélésére, ugyanis szimulátor is lesz.
A Titanic körüli népszerűség már régóta tart Kínában, a James Cameron által jegyzett fil, 3Dis változata rekordbevételt hozott a kelet-ázsiai országnak.

 

 

Titanic

Az RMS Titanic brit Olympic osztályú utasszállító hajó elsüllyeszthetetlennek tartott rekeszes hajótörzzsel rendelkezett, és kora legnagyobb utasszállító óceánjárója volt. Elsüllyeszthetetlennek hitték, mégis elsüllyedt első útján, miután összeütközött egy jégheggyel, 1912. április 14-én.
A hajót a Harland and Wolff hajógyárban építették az észak-írországi Belfastban. Első útján (az angliai Southamptonból a franciaországi Cherbourg-ba, onnan az írországi Queenstownba (1921-től Cobh), és végül az Egyesült Államokba, New York Citybe), 1912. április 14-én, vasárnap 23:40-kor a hajó jéghegynek ütközött, és április 15-én, hétfőn 2:20-kor, az ütközés után alig több mint két és fél órával, kettétörve elsüllyedt.

 

HA SZERETNÉL KÉPEKET IS LÁTNI A PROJEKTRŐL, KATTINTS IDE!

 

A projekt szerint a 270 méter hosszú és 53 méter magas hajó fedélzetének 9 szintje lesz, ahol 840 ülésfülkét alakítanak ki. A hajón helyet kapnak sportlétesítmények, úszómedencék is. Az óceánjárót korszerű technológiával szerelik fel, a legújabb életmentő felszereléssel, modern navigációs rendszerrel.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 121

Átlagos értékelés: 5.0

hajó