A legérdekesebb fa a világon

hirdetes

A világ legérdekesebb fája

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hihetetlenül érdekes ez a fa! Már ránézésre sem olyan, mint a többi, de nem fogjátok kitalálni, mi van rajta!

Fa

Különleges virágai is itt nyílnak. A bogyók hamar elérik a 3-4 centis méretüket, majd, szép mélyzöld színről egészen sötétkékre-lilás feketére váltanak. A helyiek körül rendkívül népszerű, közvetlenül a fákról eszik. A termés körülbelül akkora, mint egy szilva, de úgy néz ki, mint egy szőlőszem. 1-4 mag található benne, a gyümölcs húsa kocsonyás, fehér vagy rózsaszín, és édes. Héja bőrszerűen kemény, erős, és fanyar ízű.. Ennek megfelelően eszik: szétharapják, majd a kocsonyás belső kiszívják-rágják a héjból, amit a magokkal együtt eldobnak.

Elsősorban nyersen fogyasztják, azokon a vidékeken olyan népszerű, mint nálunk a szőlő. Nagyon gyorsan erjedésnek indul, ezét a piacokon ritkán látni, elsősorban közvetlen élőkörnyezetében fogyasztják. Készítenek belőle lekvárt, süteményeket, bort, sőt erős likőrt is. A termés napon aszalt héjának főzete többféle betegség kezelésére alkalmas. Különlegessége, hogy több erős antioxidánst, gyulladáscsökkentőt, és rákellenes vegyületeket izoláltak a gyümölcsben. A gyümölcsfa (portugál nyelven jabuticabeira) levelei fiatalon lazacszínűek, és utólag zöldülnek be. Ez egy nagyon lassan növő fa, amely inkább nedves, enyhén savanyú talajokat kedveli.

hirdetes

Csak az Amazonas mentén él, és az ágak helyett  a törzsén nőnek a gyümölcsök. Ez a Jabuticaba. Dél-Amerika egyik legérdekesebb gyümölcse a Jabuticaba (ejtsd: zsabutikábá), amely több néven is ismert: brazil szőlőfa, Jaboticaba, Jabotica, Guaperu, Guapuru, Hivapuru, Sabara és Ybapuru. Az Amazonas dzsungeleiben őshonos, de szubtrópikus élettere ellenére elviseli a gyenge és rövid fagyokat. Különlegessége, hogy termése nem az ágakon nő, hanem közvetlenül a fa törzsén.

 

Forrás: Tochee

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Félszeles vitorlázás

Félszeles vitorlázás során félszélben halad a hajó, a hajó hossztengelye a valóságos... Tovább

Vidéki rendezvényhelyszín

Egy vidéki rendezvényhelyszín remek otthont adhat egy esküvő, egy üzleti rendezvény vagy... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 146

Átlagos értékelés: 4.9

túra