Íme hazánk legszebb kastélya, az Esterházy-kastély!

hirdetes

Hazánk legfőbb turisztikai nevezetessége, az Esterházy-kastély

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Magyarországon számos kastély, és vár lelhető fel, melyek lenyűgözik az embert. Ezek közül a legkiemelkedőbb talán ez a kastély, melyen több építész keze munkája látható. Most megismerheted a fertődi Esterházy-kastélyt. :)
 

Íme hazánk legkiemelkedőbb turisztikai nevezetessége, az Esterházy-kastély!

A mai kastély:

Díszudvara kovácsoltvasból van, három nyílással, díszterméhez festői szépségű lépcsőkön juthatunk el. Ahol Josef Ignaz Mildorfer Apollón diadalának freskója tárul elénk, s a kápolna 1766-ban készült freskói is neki köszönhetőek.

 

A főépület bejáratával szemben helyezkedik el a két őrségépület, és a volt Marionett-színházé is. 

 

 

A mostani Fertődöt Süttör falujának hívták régen, mely legelőször a nagy hatalmú Kanizsayak földesurasága alatt állt, később pedig a Nádasdy-birtok, majd 1671-től a kamara kezébe került. 

 


Esterházy Pál vette meg a császári adminisztráció folyamán elkobzott javakat 1681-ben. 

hirdetes
A mostani épület előtt egy U alakú vadászkastély állt itt, melyet 1720-ban építtetett Esterházy József, mely Sütttör határában ált, bár Sarródhoz tartozott valójában. 


A kastély teljes átformálására 1762-ben került sor, amikor is kibővítették, és leginkább egy főúri pompával bíró kastély lett belőle.

 

Feltételezések szerint tervezői Hefele menyhért, és Jacoby Miklós voltak közösen, s mire 1766-ra kész lett az új épület, köré új település jött létre, ami akkor Esterháza, ma már Fertőd néven ismert, névadója az akkoris Esterházy család volt. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek utazás
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.