Impuls Leasing Nagydíj Évadnyitó Vitorlásverseny eredmények 2011

hirdetes

Impuls Leasing Nagydíj Évadnyitó Vitorlásverseny

Székely-Nagy Katalin
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

125 hajó nevezett a 2010-es vitorlás évadnyitóra, az Impuls Leasing Nagydíjra, de a zord időjárás miatt csak 90 egység fejezte be a versenyt.

Évadnyitó 2011

Évadnyitó 2010

A Balatonfüred-Alsóörs-Tihany-Balatonfüred útvonalon kialakított túraversenyt a riasztó meteorológiai előrejelzések ellenére nem fújta le a Magyar Vitorlás Szövetség, és így egy nagyon komoly, küzdelmes versenyt vívtak egymással a résztvevők. A 23 hajóosztály mintegy ötszáz versenyzője talpig vízhatlanba öltözve sorakozott fel a déli rajthoz a füredi vízterületen, miközben stabil 20-22 csomós észak-keleti szél fújt 26-30 csomós befújásokkal. Hortobágyi Gábor kormányzásával egy katamarán is vállalta a versenyt, és természetesen ahogy az várható volt, abszolút értékelésben meg is nyerte az évadnyitót a többtestű hajó. Komoly ellenfélnek számított azonban az FMC Consulting nevű Asso, amelyet Paksi Álmos hozott be a második helyre. A viharos idő kiválóan alkalmas volt az Assok számára, így nem csoda, hogy az első tízben négy ilyen hajó is található.

hirdetes

 

Évadnyitó eredmények

A Media Contact Avatar az alsóörsi bója után a bőszeles szakaszon húzott el nagyon a középmezőnytől, így sikeresen befutott a harmadik helyen. Nem sokan mertek spinnakert húzni az első bójaforduló után, ugyanis a szél folyamatosan erősödött, többeket felforgatott és a vitorlákat is megrongálta egy-egy befújás. Akiknek mégis sikerült, az rohamtempóban közelítette meg a tihanyi bóját, így a Nautic-kal rajthoz álló Litkey Farkas, vagy a Siroccot irányító Cittel Lajos is remek átlagsebességet ért el ezen a szakaszon. Az élmezőny alig több mint egy óra alatt teljesítette a távot, kisebb-nagyobb havariakat elszenvedve.

hirdetes
 

 

Évadnyitó 2010 eredmények itt!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 212

Átlagos értékelés: 4.9