A Balatonról cikkezett a CNN, elég jó dolgokat írtak a magyar tengerről- ezt írta a Balatonról a CNN

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A Balatonról cikkezett a CNN, egészen jó dolgokat írtak a magyar tengerről

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Balatonról cikkezett a CNN, egészen jó dolgokat írtak a magyar tengerről


2020/07/01
VN

Frissítve: 2024/06/03
Frissítette: ZH

Egy igen nagyszabású cikket szánt egy igen nagyszabású, nemzetközileg elismert újság, a CNN, az utazás rovatában az általuk magyar kommunista Riviérának nevezett Balaton múltjának, jelenének, és jövőjének bemutatására. Én még mindig úgy gondolom, hogy minden magyar ember, ha csak egy kicsit is, de valahol a szíve legmélyén szereti a Balatont, biztosan neked is van egy-egy ide kötődő kedves emléked, gyerekkori tábor, nyaralás a családdal, önfeledt pancsolás a vízben, lángosozás a parton, vagy egy zenei rendezvény, pont ilyenekről volt szó a cikkben is. de vajon jót vagy rosszat gondolnak a Balatonról kívülálló, külföldi szemmel?

Ezt írt a Balatonról a CNN

„Nekem a Balaton a Riviéra”

"A Balaton a magyaroknak olyan sokat jelent, mint a nyugatiaknak a Riviéra."-kezdik a cikket, ami valljuk be igaz is. De a kijelentés mellet azt is részletezik, hogy ez főleg a szocializmus hagyatéka. Mind ismerjük, ha át nem is éltük, ezeket az anyukám által csak régi szép időknek nevezett éveket, amikor a rendszer miatt szigorú utazási korlátozások voltak, nem lehetett csak úgy átlépni a határt, kontinenseket átutazni, mint manapság (a koronavírus előtti időkben).  Ezekben az időben volt nagyon jó mentsvár a Balaton, ami gyakorlatilag az egész kommunista blokkot kiszolgálta. 

 

Sőt ez volt az egyetlen hely, ahol az Németország szétválasztása miatt elválasztott német családok egyesülhettek. Úgyhogy, ha te is lépten nyomon német szavakkal találkozol a parton, akkor tud, hogy ennek ez az oka. A szocializmusban ide szoktak, és jó szokásukat még azóta is tartják.

 

A kommunista idők óta megváltozott a Balaton

A rendszárváltás után Magyarországon alapvetően nagyon sok minden megváltozott, bár a közvélemény szerint még mindig nem értük utol a nyugati országokat, amiről mi nem szeretnénk most véleményt alkotni. Ennek következtében a Balaton, a balatoni nyaralások hangulata is megváltozott. A pártüdüléseket felváltotta a Balaton Sound, és egyéb szórakoztató események színes palettája. Véleményem szerint azonban a Balaton még mindig megőrzött valamit a régi szép idők bájából, a strandi lángossütők, a strandokon való társosjátékozás, a táborozó gyerekek hangos nevetése, mind, mind visszarepít minket egy pár évet, vagy évtizedet. Egy képgaléria segítségével azért idézzük fel, hogy milyen is volt anno egy igazi balatoni nyaralás, kattintsatok a képre, görgessétek végig, és likeoljátok a kedvenceiteket!

 

Nemcsak a víz miatt érdemes idelátogatni

Ami külön öröm számunkra, hogy a cikk kihangsúlyozza, hogy nem csak a fürdési lehetőségek miatt érdemes ellátogatni a Balatonra, hiszen a térség egy “valóságos bor-, gasztro., és kulturális paradicsom”, amit mi már olyan régóta mondunk. Mi mást lehet még csinálni a Balatonon a strandoláson túl? Itt megmutatjuk: 10 kihagyhatatlan balatoni program ötlet, ami egy nyaralásból sem hiányozhat

 

A Balaton jövőjéről is esett szó

A cikkben arról is írtak, hogy a koronavírus hozta utazási korlátozások miatt újra virágkorát élheti a Balaton. Pont úgy, mint a szocialista időkben, újra korlátok közé van szabva az utazás, így újra a Balaton jelentheti sokaknak a kikapcsolódás mentsvárát. Éppen ezért a magyar kormány a közelmúltban 21 millió dollárt (6,63 milliárd forintot) különített el a tó és környéke fejlesztésére, amire szintén kitér a cikk.


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Születésnapi buli helyszín

Különleges születésnapi buli helyszín után kutatsz? Ha a szülinapi buli Budapesten lesz, ezen...

Művészeti előadás

A művészeti előadás a művészetek teljes körét átfogó bemutató, beszélgetés, s egyfajta...

Kettlebell

 kettlebell

Franck Cammas

Franck Cammas vitorlázó életrajz Franck Cammas 1972 december 22.-én született...

Rendezvényterem

A tökéletes rendezvényterem megválasztása nagyon fontos minden egyes rendezvény esetén....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.