Fa Nándorék meghibásodás miatt kötnek ki Új-Zélandon - Barcelona World Race

hirdetes

Fa Nándorék meghibásodás miatt kikötnek Új-Zélandon

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A nagyvitorla fel-, illetve lehúzó szerkezetének meghibásodása miatt Fa Nándor és új-zélandi társa, Conrad Colman úgy döntött, hogy Új-Zélandon kikötve megszakítják útjukat a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen, melyen továbbra is a hetedik helyen haladnak.

Fa Nándor
A Spirit of Hungary honlapja szerint a hajósok két napja szenvednek az elromlott csúszka miatt, Colman háromszor, Fa Nándor kétszer mászott már fel az árbocra, hogy fel tudják húzni a vitorlát.
 
 
 
Vasárnap éjszaka hozott döntésüket hivatalosan bejelentették a versenyigazgatóságnak, s már Invercargill felé haladnak, oda, ahova korábban a versenyben második helyen álló Neutrogena is kénytelen volt kihajózni. A szükséges alkatrészek listáját már leadták Colman nagybátyjának, aki Aucklandből szállítja majd azokat a kikötőbe. A Spirit of Hungary várhatón kedden este ér majd Invercargillbe.
 
Fotók: Hír.ma
Fa Nándor
A megálló nem jelenti a magyar, új-zélandi kettős versenyének a végét, a viadal szabályai ugyanis lehetővé teszik a technikai megállást, melynek minimum 24 órásnak kell lennie, de maximum nyolc napot lehet a kikötőben tölteni.
 
Az elmúlt napokban a Renault Captur vesztegelt Új-Zélandon, Jörg Riechers és Sébastien Audigane ugyanakkor hétfő reggel már elhagyta a partot.
 
A Barcelona World Race-t továbbra is a Bernard Stamm irányította Cheminées Pujoulat vezeti, jelentős, több mint ezer mérföldes előnnyel a Neutrogena és a GAES előtt.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Vitorlázók figyelem! Hamarosan indul a Volvo High Tech Regatta!

2018-06-30

Vitorlázók figyelem! Hamarosan indul a Volvo High Tech Regatta!

A Volvo High Tech Regatta vitorlás versenyen ismét összemérhetik tudásukat a vitorlázás szerelmesei! A hazai vitorlázók egyik kedvenc versenyét idén is megrendezik! Ha szeretnél részt venni a versenyen indulóként, de ha csak nézőként látogatnál el, akkor mindenképp olvasd el cikkünket, melyben minden részletet összefoglaltunk a versenyről!

Ez a háromtestes vitorlás lesz a 2018-as Hamilton Island Race Week egyik sztárja

2018-07-03

Ez a háromtestes vitorlás lesz a 2018-as Hamilton Island Race Week egyik...

A legnevesebb ausztrál vitorlásverseny, a Hamilton Island Race Week 150. nevezője egy Vietnamban készült trimarán. Az amerikai dizájnú hajóval egy új-zélandi hajós indul. Ez a hajó nem más, mint a Romanza, ami egy 18,2 méter hosszú, háromtestes vitorlás. Sok reményt fűznek a hajóhoz, amellyel elindulnak az idei ausztrál versenyen is!

A 2018-as Race to Alaska (R2AK) döntő pillanata

2018-07-04

A 2018-as Race to Alaska (R2AK) döntő pillanata

2018. június 24-én lelkes szurkolók tömege gyűlt össze az alaszkai Ketchikan városában, hogy figyelemmel kísérjék a Race to Alaska (R2AK) első befutóit. Az Alaskan Fish House tulajdonosa szintén túlórázott, hiszen a záróra után is nyitvatartott kapuit a verseny érdekében! Cikkünkben a Federal’s Team Sail Like a Girl csapatról írtunk!

A Safram nyerte a 2018-as Kékszalagot!

2018-07-27

A Safram nyerte a 2018-as Kékszalagot!

A 2018-as Kékszalag nem igazán hozott meglepetést, maximum annyit, hogy szuperlassúságban tudtak közlekedni a hajók. Nézzük, ki nyerte a 2018-as Kékszalagot!

hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 169

Átlagos értékelés: 4.9

verseny