Veszélyes divat hódít Kazahsztánban: Farkaskölyköket tartanak kutya helyett

hirdetes

Farkaskölyköket tartanak kutya helyett Kazahsztánban

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kazahsztánban egy veszélyes divathullám vette kezdetét: egyre több ember tart farkast kutya helyett. Viszont úgy látszik, elfeledkeztek arról a tényről, hogy a farkas egy vadállat és nem lehet két nap alatt megszelídíteni.

Farkas

A kazahsztáni falvakban egy új divathullám vette kezdetét: egyre többen döntenek úgy, hogy kutyák helyett farkasokat tartanak házőrzőnek. A farkasokat vadászoktól vásárolják és már 500 dollárért is hozzá lehet jutni. A vadászok és néhány elégedett vásárló meg van győződve róla, hogy ha jól bánnak a farkassal, rendesen gondozzák és etetik, akkor az állat soha nem fog emberre támadni, tehát minden csak nevelés kérdése.

Farkas

Nurseit Zhylkyshybay, egy délkelet-kazahsztáni férfi, aki három éve vásárolt farkaskölyköt a vadászoktól, elégedetten számol be róla, hogy remekül eléldegélnek egymás mellett. Általában szájkosár és póráz nélkül sétáltatja a faluban, de még soha nem bántott senkit. Véleménye szerint minden csak nevelés kérdése, azonban egy hátránya azért van a farkasnak a kutyával szemben: sokkal többet fogyaszt, mint egy kutya. Viszont nem mindenki vélekedik ilyen pozitívan a farkas tartásról, mint ez a férfi.

Farkas

Almasz Zsaparov szakértő szerint nem ilyen egyszerű a helyzet. A farkas egy vadállat, amit nem lehet csak úgy, egyik napról a másikra megszelídíteni, éppen ezért veszélyesek. A farkas egy ketyegő bomba, ami bármikor robbanhat, ezért nem szabad hagyni, hogy elterjedjen ez a hóbort és még több ember rászokjon a farkasok tartására, mert annak tragikus következményei lehetnek.

Forrás: Érdekesvilág.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Oktatás helyszín Budapest

Oktatási helyszín Budapesten, a Gólvonal Bisztróban, ahol minden adott ahhoz, hogy tökéletes... Tovább

Tükör

Tükörnek nevezzük a hajók hátsú síkját. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes