Veszélyes divat hódít Kazahsztánban: Farkaskölyköket tartanak kutya helyett

hirdetes

Farkaskölyköket tartanak kutya helyett Kazahsztánban

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kazahsztánban egy veszélyes divathullám vette kezdetét: egyre több ember tart farkast kutya helyett. Viszont úgy látszik, elfeledkeztek arról a tényről, hogy a farkas egy vadállat és nem lehet két nap alatt megszelídíteni.

Farkas

A kazahsztáni falvakban egy új divathullám vette kezdetét: egyre többen döntenek úgy, hogy kutyák helyett farkasokat tartanak házőrzőnek. A farkasokat vadászoktól vásárolják és már 500 dollárért is hozzá lehet jutni. A vadászok és néhány elégedett vásárló meg van győződve róla, hogy ha jól bánnak a farkassal, rendesen gondozzák és etetik, akkor az állat soha nem fog emberre támadni, tehát minden csak nevelés kérdése.

Farkas

Nurseit Zhylkyshybay, egy délkelet-kazahsztáni férfi, aki három éve vásárolt farkaskölyköt a vadászoktól, elégedetten számol be róla, hogy remekül eléldegélnek egymás mellett. Általában szájkosár és póráz nélkül sétáltatja a faluban, de még soha nem bántott senkit. Véleménye szerint minden csak nevelés kérdése, azonban egy hátránya azért van a farkasnak a kutyával szemben: sokkal többet fogyaszt, mint egy kutya. Viszont nem mindenki vélekedik ilyen pozitívan a farkas tartásról, mint ez a férfi.

Farkas

Almasz Zsaparov szakértő szerint nem ilyen egyszerű a helyzet. A farkas egy vadállat, amit nem lehet csak úgy, egyik napról a másikra megszelídíteni, éppen ezért veszélyesek. A farkas egy ketyegő bomba, ami bármikor robbanhat, ezért nem szabad hagyni, hogy elterjedjen ez a hóbort és még több ember rászokjon a farkasok tartására, mert annak tragikus következményei lehetnek.

Forrás: Érdekesvilág.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Sloop vitorlázat

A legelterjedtebb egyárbocos vitorlázat: nagyvitorla (gross) és orrvitorla (fock). Tovább

Frühstart

A frühstart a korai rajt a versenyeken. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 184

Átlagos értékelés: 4.8

utazás