Csodaszép hófehér homokú tengerpart Ausztráliában

hirdetes

Tengerpart hófehér homokkal

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Azt mondják, minden csak nézőpont kérdése. De néha úgy tűnik, mindegy, milyen szempontból nézünk valamit, akkor is ugyanazt a képet mutatja. Az Ausztráliában található Whitehaven Beachhel is ez a helyzet: akárhogy is nézzük, minden szempontból szuper. Itt található a világ egyik legszebb tengerpartja.

Tengerpart

Ez egy igazi fehér homokos paradicsom. Az Ausztráliához tartozó Whitsundays-szigetek része. A homok szinte vakítóan fehér, ami annak köszönhető, hogy az állagának 99,7 százaléka kvarc. A szigetcsoporthoz körülbelül 100 kisebb-nagyobb sziget tartozik, amik teljesen szétszórva helyezkednek el. A szigetek érdekes elhelyezkedése összefüggésben lehet azzal, hogy több millió évvel ezelőtt a szigetek a hegység részeként össze voltak nőve a szárazfölddel, de az utolsó jégkorszak utáni vízszint emelkedés miatt a hegyek elsüllyedtek és csak ennyi maradt belőlük.

Tengerpart

A szigetcsoport legnagyobb szigetén, a Pünkösd-szigeten található a világ egyik legszebb tengerpartja. A 6 kilométer hosszú tengerpart a legszebb strand Ausztráliában. Ráadásul a homok nemcsak vakítóan fehér, hanem extrém puha is. Ahhoz képes, hogy milyen rendkívüli ez a hely, ha valaki elutazna ide, nem találkozna túl sok emberrel. Ennek az lehet az oka, hogy a partot természetvédelmi területnek nyilvánították, ami azt jelenti, hogy nem találunk ott se luxusüdülőket, se semmilyen más szállodát.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Ben Ainslie

Ben Ainslie Háromszoros olimpiai aranyérmes, egyszeres ezüstérmes, a Sport Tiszteletbeli... Tovább

Algagátló festék

Algagátló festék: Különleges, a hajó vízvonal alatti részeire való festék, mely... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 122

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek