Kínában meg akarják építeni a világ legmagasabb felhőkarcolóját

hirdetes

Környezetbarát felhőkarcoló Kínában

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kínában egy kilométer magas felhőkarcolót terveznek, ami nemcsak hogy rekorder magasságú, de még környezetbarát is.

Környezetbarát felhőkarcoló

Kínában a világ legnagyobb felhőkarcolójának megépítésére készül egy brit tervezőiroda, a Chetwoods. A torony összesen egy kilométer magas lesz, ami túlszárnyalja a mostani rekordert, a Burj Khalifát, ami 830 méter magasan vezeti a ranglistát – egyelőre. A felhőkarcolót Vuhanba szánják és már csak arra várnak, hogy a város engedélyt adjon az építkezésekre és elfogadja a terveket. Ha igent mondanak rá, akkor várhatóan négy év múlva készül el a világ legnagyobb felhőkarcolója.

 

A felhőkarcolót viszont nemcsak dísznek építik meg, hanem az épület környezetvédelmi szempontból is igen hasznos lesz. Ugyanis Vuhanban igen magas a légszennyezettség, ezért a torony lég-és víztisztító funkciója nem jön majd rosszul. Emellett a torony Vuhan város jelképe lesz – persze ha minden jól megy.

 

Környezetbarát felhőkarcoló
Viszont az egy kilométer magas felhőkarcoló mellett épül még egy kisebb torony is, aminek a neve Huang; a nagy felhőkarcoló neve Feng, az együttes elnevezés pedig Fenghuang, minek a jelentése Főnixmadár.
 

A torony egy tavi szigetre épül, ami körülbelül egy hektár nagyságú. Itt fogja ellátni az épület a víztisztító funkciókat egy beépített rendszer segítségével. Ráadásul a torony saját magának fogja előállítani az energiát nap-és szélenergiából.

 

Környezetbarát felhőkarcoló

A felhőkarcolóról egyébként olyan pletykák terjedtek el az interneten, hogy rózsaszínben fog virítani a város közepén. Azonban ez nem biztos, hogy alaptalan, ugyanis ha már a város szimbólumává akarják tenni ezt a tornyot, akkor nem árt, ha feltűnő.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Háromnegyedszél

Háromnegyedszél - a menetirány és látszólagos szél által bezárt szög nagyobb 90 foknál Tovább

Equator

Equator - (lat.=egyenlítõ) az egyetlen magyar tervezésû és építésû óceáni vitorlás,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 173

Átlagos értékelés: 4.8

utazás