Hátborzongató felvétel Pripyatról, a csernobili katasztrófa sújtotta városról

hirdetes

Hátborzongató felvétel a csernobili katasztrófa sújtotta városról

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A kisfilmet Danny Cooke filmrendező készítette, aki olyan szemszögből mutatja be a Csernobilt, ahogyan még sose láthattuk. Sikerült megmutatnia azt a szépséget ebben az omladozó épületekkel teli szellemvárosban, amit csak nagyon kevesen képesek meglátni.

Csernobil

Pripyat városát 1970-ben alapították és többnyire a munkásosztály lakta, akik a jobb megélhetés reményében költöztek ide. A város mindössze egy mérföldre helyezkedett el a csernobili atomerőműtől, ami 1986-ban felrobbant. Ma már csak omladozó bérházak és a mérgező levegő maradt az egykori virágzó városból. A felvételeket Danny Cooke filmrendező készítette, aki egy olyan szemszögből mutatja be ezt a nukleáris katasztrófa által sújtott várost, ahogyan még sose láthattuk. Az erősen fertőzött területeken drónnal készítette a felvételeket.

 

Lapozz tovább a videóhoz!

Csernobil

Bár a város nagyon szomorú látványt nyújt, mégis volt benne valami, ami megragadta a rendezőt. A megfagyott óriáskeréknek, a mérgezett erdőknek és az omladozó falaknak volt egy sajátos szépsége. Olyan, mintha ebben a városban harminc éve megállt volna az idő. A város a felvételen egyszerre ijesztő és kísérteties, azonban mégis van benne szépség. Szerintem érdemes végignézni ezt a három perces videót.

 

Forrás: dailymail.co.uk

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Ejtés

A szélhez viszonyított olyan irányváltoztatás, melynek során a haladási irány és a... Tovább

Balatonlelle - Balatoni Hajózási Zrt. Vitorláskikötő

A 2001-ben épült 220 férőhelyes balatonlellei vitorláskikötő a Balatoni Hajózási Zrt.... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes