notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Fényárban úszott az MTA csodálatos épülete, mely egy exkluzív estének adott otthont!

hirdetes

Láttál már fényfestést? Fényárban úszott az MTA épülete!

Vitorlás Életmód Magazin
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Fényárban úszott az MTA épülete!

Fényfestés és Paint up! az MTA székházán a World Science Forum alkalmából

 

"Először is szükségünk van egy nagyon pontos lézeres épületfelmérésre, ezután építjük meg az adott épület 3D modelljét számítógépen, majd animációt készítünk az épület elemeit felhasználva. A helyszínen végzünk egy próbavetítést, hogy később élesben minden simán menjen. Általában 2-3 vetítőállásból dolgozunk, vetítőállásonként két projektorral.

 

Egy ilyen projektor 35 millió Ft, ezért nincs is hazánkban sok belőle. Az MTA-s fényfestéshez például Bécsből kellett hozatnunk. Igazi kihívás az is, hogy a vetített kép pontosan illeszkedjen. Az ilyen vetítések egyszeri alkalmak, nincs második esély, ezért fontos hogy mindig nagyon precízen dolgozzunk."

 

"Párizsban volt az első igazi architekturális vetítésünk, ott figyeltek fel ránk. Az Eurodisneyland panoráma mapping-jére kaptunk megbízást, innen egyenes út vezetett a dubai Pálma-szigetek megnyitójára. Itt egy 300 méter hosszú épületsorra kreáltunk animációt." /Bordos L. Zsolt/

 

A következő oldalon 3 videót is megmutatunk a fényfestésről, utána pedig Krisztian Bodis Photography képsorozatát mutatjuk be nektek. Érdemes megnézni!

 

A fényfestés Facebook oldala: Paint Up! virtuális épületfestés

hirdetes

 

World Science Forum Budapest 2015

 

Milyen célokat kell megvalósítaniuk a kormányoknak ahhoz, hogy Földünk a 2020-as években élhetőbb világ legyen? Hogyan érdemes enyhíteni a globális felmelegedés következményeit? Mit tehetnek a tudósok azért, hogy kutatási eredményeik ne csak az iparban, hanem a társadalom működését befolyásoló politikai döntéshozatalban is hatékonyan érvényre jussanak? Tudásukon kívül mit tehetnek hozzá mindehhez a kutatók? Hogyan lehet növelni a tudományba vetett bizalmat, erősíteni a tudományos ismeretterjesztés és tanácsadás szerepét, hogy ne ezoterikus gondolatkísérletektől, hanem megalapozott személyes és politikai döntésektől reméljük sorsunk jobbra fordulását? Többek között e kérdésekről tanácskoznak a hetedjére megrendezett World Science Forum (WSF), a Tudomány Világfóruma résztvevői Budapesten november 4. és 7. között.

 

„A World Science Forum üzenete az, hogy a társadalom számára igenis fontosak a tudományos kutatások, nemcsak abban a közvetlen anyagi értelemben, hogy ezek a vizsgálódások vezetnek el például egy új gyógyászati eljáráshoz vagy a mobiltelefonhoz, hanem abban is, hogy rendszeresen elemezni kell azokat a társadalmi folyamatokat, amelyek néha drámai módon nyilvánulnak meg, mint napjainkban a migráció. Ebből az következik, hogy egyaránt fontos a természet- és a társadalomtudományi kutatás és természetesen eredményeik hasznosítása is” – mondja Lovász László, az MTA elnöke a 2011 után ismét a magyar fővárosban megrendezendő fórumról.

hirdetes

 

Forrás: worldscienceforum.blog.hu/

 

A hagyományokhoz híven a WSF nyitófogadására idén is a Magyar Tudományos Akadémia székházában működő Akadémia Klubban került sor, ahol a vendégek az ízletes falatok mellett gyönyörködhettek a Kodály-terem és Vörösmarty-terem nyújtotta páratlan panorámában, továbbá a boros pince hangulatot idéző Krúdy-teremben. Sokak szerint az Akadémia elérhetetlen a közemberek számára, de ez egy nagy tévedés. Ma már bárki igénybe veheti Magyarország egyik legszebb építészeti csodáját, legyen szó szülinapról, céges rendezvényről, esküvőről, állófogadásról, gálavacsoráról, eljegyzésről, üzleti találkozóról vagy bármely más rendezvényről. Csodáld meg Te is az épületet és a termeket, a következő linkre kattintva: Rendezvényközpont Budapest

 

A következő oldalra kattintva Te is láthatod a fényfestésről készült videókat és képeket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Alsó él

Alsó él: A vitorla alsó, a fedélzettel nagyjából párhuzamos éle. Tovább

Halzolás, perdülés

A hajó irányváltoztatása elfele a széltől, melynek során a hajó iránya – farával a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 186

Átlagos értékelés: 4.8

érdekességek