A fantasztikus Feröer-szigetek

hirdetes

Bemutatjuk a csodálatos Feröer-szigeteket!

tp
hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

Egy személyes vallomással szeretném kezdeni a cikket: ezen sorok írója mindig is szerette volna látni, hogy valóban olyan csodálatos-e a Feröer-szigetek. Ezzel egy többséghez tartozok, hiszen aki egyszer látta képeken, videón, hogy milyen is valójában ez az északi paradicsom, az egyszer szeretné élőben is megcsodálni.

Csodás ott a környezet

 

Lássuk hát, hogy milyen is valójában ez a természeti csoda!Arra mindenkinek fel kell készülnie, hogy a legmelegebb napokban is kabátot fog viselni a látogatásakor, mivel a 18 szigetből álló csoportosulás az Atlanti-óceán északi részén helyezkedik el, nagyjából félúton a skót, norvég, izlandi háromszögben.

 

 

Dán fennhatóság alatt áll, de 1948 óta autonómiával rendelkezik. Fővárosa Tórshavn, melynek területe nem éri el a 200 négyzetkilométert. Ez nagyjából azt jelenti, hogy harmada egy Debrecen méretű városnak. Összességében 50 000 ember vallhatja magát feröerinek. Leginkább az óceán partjára építkeztek, ami a 18 sziget esetében több, mint 100 falut jelent. 

hirdetes

 

Csodás ott a környezet

Nézzük most tehát  meg, hogy milyen csodálatos tájak is vannak ezen a nem mindennapi környéken. De vigyázat! Ha megnézi ezeket a képeket valószínűleg ellenálhatatlan vágyat fog érezni, hogy gyorsan személyesen is megnézze magának ezt a földi paradicsomot!

 

 

Csodás ott a környezet

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Dűznihatás

A dűznihatás jelentése réshatás, a levegő felgyorsulása a nagyvitorla és az orrvitorla között. Tovább

Lümmel

Lümmel - az árbocot és a bumot összekötõ szerkezet Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 128

Átlagos értékelés: 4.8

túra utazás