A Fidzsi-szigetek íze: Fiji-víz

hirdetes

Fiji víz - a legegészségesebb ásványvíz

Kerekes Orsolya
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Fidzsi-szigetek igen távol esnek a hozzájuk legközelebbi kontinensek, Ausztrália és Dél-Amerika partjaitól. Azonban, amikor ivóvízről beszélünk, akkor ez az elhelyezkedés nagyon előnyös tulajdonsággá válik, hiszen a hely nemcsak a civilizációtól van távol, hanem az ipari hulladékoktól, a savas esőtől és a környezetszennyezéstől is.

Fiji-ásványvíz

A Fidzsiről származó víz tisztább és egészségesebb, mint más ásványvizek. Egy kialudt vulkán kamrájából nyerik ki Viti Levu egyik völgyében, s a forrásául szolgáló artézi kutat a körülötte levő, többszörös szikla- és agyagréteg megvédelmezi a levegőtől és egyéb szennyeződésektől. Mivel a Fiji átszűrődik a vulkanikus kőzetek rétegei között, kalcium, magnézium és szilíciumdioxid kerül bele, ami által erősíti a csontokat, a kötőszöveteket, a hajat, a körmöket és a fogakat. a Fiji nem érintkezik a 21. század szennyezett levegőjével, még a palackozás során sem.

Fiji-ásványvíz

Sokáig kritizálták a céget azért, amiért luxus ásványvizet exportálnak Fidzsiről, mikor az országban súlyos ivóvíz hiány van. Manapság már a társadalmi felelősség jegyében egyre több pénzt adnak vissza a helyi lakosoknak a bevételeikből, s a környezetért is sokat tesznek. Nemcsak hogy széndioxid-semleges működést céloztak meg, hanem egyenesen csökkenteni kívánják tevékenységük révén a légkörben levő szén-dioxid mennyiséget. Ez az üzlet kölcsönösségen alapul.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Idén is megrendezik Balaton északi partján a híres Zánkai Bornapokat!

2018-06-30

Idén is megrendezik Balaton északi partján a híres Zánkai Bornapokat!

2018-ban újra visszatér a már hagyománnyá vált Zánkai Bornapok. A balatonfüredi borhetek után a Zánkai Bornapok a második leghosszabb borhét a Balaton északi részén. A szervezők idén is számtalan izgalmas programmal készültek a borkóstoláson kívül is. Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy miért lesz érdemes Zánkára utaznod!

Még ma ellátogathatsz a Balatonkenesére a Balaton Fesztiválra!

2018-07-01

Még ma ellátogathatsz a Balatonkenesére a Balaton Fesztiválra!

Már javában tart Balaton egyik legjobban várt fesztiválja, a Balaton Fesztivál. A rendezvényt 2018. június 29-e és július 1-e között rendezték meg idén. Ne csüggedj, hiszen a mai napon még ellátogathatsz a fesztiválra! Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy mivel készültek idén a szervezők és mit tartogat számodra még a vasárnap!

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

2018-07-04

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

Ma elrajtolt az egyik legnevesebb hazai fesztivál, a Balaton Sound! A fesztiválozás szerelmesei idén is találkozhatnak a megszokott kiváló minőséggel, a legjobb zenékkel, tengernyi programmal és a gyönyörű Balatonnal. Az idei fesztiválon azonban kiemelt szerepet kap a biztonság is, melyet egy új programmal segítenek elő!

A fesztiválok szerelmesei örömére idén is Balatonra érkezik a KeszthelyFeszt!

2018-07-04

A fesztiválok szerelmesei örömére idén is Balatonra érkezik a KeszthelyFeszt!

Keszthelyen 2018-ban is megrendezik az egyik legjobban várt balatoni eseményt, a KeszthelyFeszt fesztivált! Keszthely Zala megyében, a Balaton nyugati szegletében fekszik, ami előnyös helyszínt jelent turizmusára tekintve! Tudj meg többet az egyik legjobb balatoni fesztiválról! Olvasd el cikkünket, ha szeretnél többet is megtudni!

gasztronómia

Szótár

Vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd, vagy más néven Sunday Brunch egy olyan közös családi program, emlynek... Tovább

Sója

Olyan fából vagy betonból épített rámpa, "lejtő" ahol a vitorlás hajókat,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 183

Átlagos értékelés: 5.0