Fleurissimo a Creedtől - Egy illat, aminek története van

hirdetes

Fleurissimo a Creedtől - Egy különleges illat története

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Fleurissimo egy szerelmi történethez kapcsolódik, Monaco hercege, III. Rainer ugyanis ezzel az illattal állt oltár elé leendő feleségével, Grace Kellyvel 1956-ban.

Fleurissimo

Vannak olyan parfümök, amiknek történetük van. A Fleurissimo egy szerelmi történethez kapcsolódik: Monaco hercege ezzel az illattal állt oltár elé Grace Kellyvel. Az illat a gyönyörű virágcsokor kiegészítője volt. Grace Kelly minden idők legnagyobb stílusikonja, nem véletlenül esett Rainer herceg választása rá. Ettől a naptól kezdve Grace Kellyt Grazia Patrizia néven szólították.

A parfüm azért is nagyon különleges, mert a herceg az esküvő alkalmára rendelte meg a Creedtől, innentől kezdve ez az illat III. Rainer és Grace Kelly házasságának jelképévé vált. Az illat neve (Fleurissimo) viszont nem a hercegtől, hanem a Creedtől származik, és már a neve hangzása azt sejteti, hogy a parfümben elsősorban virágok illata keveredik: bulgáriai rózsa, firenzei írisz és indiai tubarózsa. Bár elsőre úgy tűnhet, hogy semmi különleges nincs ebben az illatban, hisz a rózsát mindenki jól ismeri. De ez csak a látszat, ha beleszagolnánk, bizony okozna meglepetéseket.

Fleurissimo

Bár abban nem csalhat a megérzésünk, mivel ez az illat nem áll sok összetevőből, ezért viszonylag egyszerű lehet, viszont annál erőteljesebb. Ez egy igazi nőies és csábító illat, ami tökéletesen illett a divatikon Grace Kellyhez és a kezében tartott virágcsokorhoz, amit az esküvő napján tartott a kezében. Öt éven keresztül ez az illat csakis a hercegnőé volt, ma már viszont bárki számára elérhető, igaz, nem két fillérért. A különleges parfümnek és a hercegi pár házasságának 2006-ban volt az 50 éves évfordulója.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Optimist

Optimist vitorlás hajó leírása Az Optimist egy kicsi, egyszemélyes vitorlás hajó.... Tovább

Achterstag

Az achterstag egy hátsó árbocmerevítő drótkötél. Általában rövidítve csak achternek hívják. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 238

Átlagos értékelés: 5.0

divat