Fleurissimo a Creedtől - Egy illat, aminek története van

hirdetes

Fleurissimo a Creedtől - Egy különleges illat története

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Fleurissimo egy szerelmi történethez kapcsolódik, Monaco hercege, III. Rainer ugyanis ezzel az illattal állt oltár elé leendő feleségével, Grace Kellyvel 1956-ban.

Fleurissimo

Vannak olyan parfümök, amiknek történetük van. A Fleurissimo egy szerelmi történethez kapcsolódik: Monaco hercege ezzel az illattal állt oltár elé Grace Kellyvel. Az illat a gyönyörű virágcsokor kiegészítője volt. Grace Kelly minden idők legnagyobb stílusikonja, nem véletlenül esett Rainer herceg választása rá. Ettől a naptól kezdve Grace Kellyt Grazia Patrizia néven szólították.

A parfüm azért is nagyon különleges, mert a herceg az esküvő alkalmára rendelte meg a Creedtől, innentől kezdve ez az illat III. Rainer és Grace Kelly házasságának jelképévé vált. Az illat neve (Fleurissimo) viszont nem a hercegtől, hanem a Creedtől származik, és már a neve hangzása azt sejteti, hogy a parfümben elsősorban virágok illata keveredik: bulgáriai rózsa, firenzei írisz és indiai tubarózsa. Bár elsőre úgy tűnhet, hogy semmi különleges nincs ebben az illatban, hisz a rózsát mindenki jól ismeri. De ez csak a látszat, ha beleszagolnánk, bizony okozna meglepetéseket.

Fleurissimo

Bár abban nem csalhat a megérzésünk, mivel ez az illat nem áll sok összetevőből, ezért viszonylag egyszerű lehet, viszont annál erőteljesebb. Ez egy igazi nőies és csábító illat, ami tökéletesen illett a divatikon Grace Kellyhez és a kezében tartott virágcsokorhoz, amit az esküvő napján tartott a kezében. Öt éven keresztül ez az illat csakis a hercegnőé volt, ma már viszont bárki számára elérhető, igaz, nem két fillérért. A különleges parfümnek és a hercegi pár házasságának 2006-ban volt az 50 éves évfordulója.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
divat

Szótár

Vacsora Budapesten

Nincs egyszerű dolgunk, ha tökéletes vacsorahelyszínt keresünk Budapesten, hiszen mára már... Tovább

Focksott

A focksott meghatározását lásd az orrvitorla behúzókötél szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes