A társadalom perifériájára szorult emberek a föld alatt élnek Las Vegasban

hirdetes

Élet Las Vegas csatornarendszerében

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Las Vegas ragyógó utcái alatt egy körülbelül 300 kilométeres árvízvédelmi csatornarendszer található, ahol ezrek élik mindennapjaikat.

Élet Las Vegas utcái alatt

Las Vegas utcái alatt egy 300 kilométer hosszú árvízvédelmi alagútrendszer húzódik, ami a társadalom perifériájára került, reménytelen sorsú embereknek ad otthont. Gyakorlatilag azok költöztek be ebbe a csatornarendszerbe, akiket a hajléktalanság veszélye fenyegetett. Viszont ebben a föld alatti "városban" nemcsak drogfüggők és alkoholisták élnek, hanem gyakorlatilag mindenki, aki valamiért nem találta a helyét a társadalomban és elvesztette az otthonát. Találunk itt poszttraumás stressz szindrómában szenvedő háborús veteránokat és olyanokat is, akik szerencsejátékban vesztették el mindenüket.

 

Nem tudni, pontosan hány ember húzza meg magát ezekben a csatornákban és azt se, hogy közülük mennyi a kiskorú, viszont az ott lakó emberek saját, külön életet alakítottak ki maguknak ettől a hatalmas, csillogó várostól függetlenül.

 

Élet Las Vegas utcái alatt

Mivel ez egy csatorna, ezért nem uralkodnak luxuskörülmények. A lakók többnyire igyekeznek úgy berendezkedni, hogy minden megmarad tulajdonukat megóvják a csatornába szivárgó, nem éppen tiszta víztől. Sokszor úgy oldják meg ezt a problémát, hogy ha van valamijük, azt mindig pár centivel magasabbra helyezik a földtől – már ha egyáltalán ezt meg tudják oldani. Bár a szegénységben az emberek kénytelenek találékonnyá válni. Így általában a birtokokban lévő holmikat raklapokra helyezik, vagy bármi másra, amit találnak a szemétben és alkamlas erre a funkcióra.

 

Élet Las Vegas utcái alatt

A csatornarendszerben néhányan igazi otthont rendeztek be maguknak könyvespolcokkal, szekrényekkel és ruhatárral. Ezek az otthonok elszórtan léteznek ebben a földalatti világban. Nem lehet pontosan tudni, hogy hány ember élhet itt, de körülbelül ezerre saccolják a számukat.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

ÉLELMISZER-, VEGYIÁRU ÉS GYÓGYNÖVÉNY ELADÓ TANFOLYAM

  ÉLELMISZER-, VEGYIÁRU ÉS GYÓGYNÖVÉNY ELADÓ TANFOLYAM Az élelmiszert... Tovább

Szélbeállás

A hajó orrát szél felé kormányozzuk, majd hagyjuk, hogy a vitorlák lobogjanak és a hajó... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes