Érdekes erőmű a világból!

hirdetes

Bemutatjuk a világ legérdekesebb erőművét!

tp
hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

Hozzászokhattunk, hogy a legek tekintetében Kínáig, vagy a közel-keletig kell elmennünk, de azért ha érdekességre gondolunk, akkor Amerika sem marad el sokkal. Hihetetlen építményt mutatunk most be!

Elképesztő ez az erőmű!

 

A világ legérdekesebb vízi erőművét fogjuk most bemutatni. Hozzászokhattunk, hogy egy hatalmas gát állja útját egy nagy sebességű folyónak és az így keletkező energiát felhasználva lehet áramot előállítani, ami országrészeket is képes ellátni.Ez az erőmű egy teljesen más elgondolás alapján működő rendszer.

 

A Taum Sauk erőmű 80 kilométerre található a Mississippitől, sőt a következő nagyváros, St.Louis is 140 kilométer távolságra fekszik.Hogy még jobban árnyaljuk a képet, ki kell emelnünk, hogy ez a létesítmény egy hegy tetején található. Már az alakja sem mindennapi, hiszen egy kicsit deformált szívre lehet gondolni, mikor ránéz az ember. 

hirdetes

 

Elképesztő ez az erőmű!

 

1960-ban kezdték el építeni és manapság 225 megawatt energiát képes előállítani. Hogy pontosan be tudjuk ezt a teljesítményt lőni, akkor írjuk le, hogy 1 megawatt egyenlő 1 millió wattal. Egy átlagos (legyen 100 négyzetméter nagyságú) háztartás energiaigénye havonta 250-300 kilowatt.

hirdetes

 

 

2005-ben egy szörnyű baleset történt itt. Mi, akik láttuk, hogy mi történt Kolontáron néhány éve, elborzadva látjuk a képeken, hogy nagyon hasonló dolog történt ott is. Szerencsére ott nem halt meg senki sem, pedig alig több, mint 10 perc alatt4 millió köbméter víz hagyta el a tározót. A szerencsétlenség után 4 évnek kellett eltelnie, hogy újraindítsák a létesítményt.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Rendezvénytermek Budapesten

A tökéletes rendezvénytermek Budapesten olyan helyszínen helyezkednek el, ami távol esik a... Tovább

Balatonalmádi Volán Zrt. Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Balaton Volán Zrt. kikötője. A... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 187

Átlagos értékelés: 5.0

érdekességek