Így néznének ki a nagyvárosok, ha megszűnne a mesterséges világítás

hirdetes

Nagyvárosok fények nélkül – félelmetes látvány!

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Thierry Cohen párizsi fényképész olyat alkotott, ami igencsak elgondolkodtató! Egy megdöbbentő fotósorozatot készített, amiben megmutatja, hogy néznének ki a nagyvárosok mesterséges fények nélkül.

Thierry Cohen fotósorozata

A fotós 2010 óta dolgozott a ”Darkened Cities” című projekten, aminek az a lényege, hogy mesterséges fények nélkül mutat be különböző nagyvárosokat. A módszer, amivel megvalósította a képeket, nem volt egyszerű és nem véletlenül tartott olyan sokáig. Viszont ezzel a bonyolultabb technikával a munkája meglepően valósághű lett! A művész mindenféleképpen olyan látványt szeretett volna elérni, ahol nemcsak a sötétség dominál, hanem a csillagok is látszanak az éjszakai égbolton.

 

Ahhoz, hogy igazán hiteles képeket tudjon alkotni, kétféle fényképre volt szüksége azokról a városokról, amiket mesterséges világítás nélkül szeretett volna bemutatni. Első ízben olyan fotókat készített ezekről a helyekről, ahol nincsenek mesterséges fények – vagyis nappal kellett lefényképezni őket. A másik fotót viszont már nem a városokban készítette, ugyanis a nagy fényszennyezettség miatt ezeken a helyeken szinte nem is lehet látni a csillagokat. Ezért a művész lakatlan helyekre utazott, hogy megörökítse az éjszakai égboltot. Viszont itt se volt mindegy, hogy hova megy, mert hasonló szélességi fokon kellett maradnia, mint maga a város.

 

A képen Rio de Janeiro látható mesterséges fények nélkül.

Thierry Cohen fotósorozata

A képeket digitálisan illesztette össze és így kapjuk ezeket a megdöbbentő és elgondolkodtató képeket. Félelmetes azzal szembesülni, hogy milyenek lennének a nagyvárosok fények nélkül és hogy milyen hatalmas a fényszennyezettség. Ha belegondolunk, hazánk fővárosában is alig lehet látni a csillagokat, különösen azokon a részeken, ahol nagy a forgalom.

 

Párizs

 

Sao Paulo

 

New York

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
kreatív

Szótár

Üzleti rendezvényhelyszín

Egy üzleti rendezvényhelyszín nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az adott rendezvény sikeres... Tovább

Káptalanfüred Káptalan Vizisport Egyesület

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Káptalan Vizisport... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 243

Átlagos értékelés: 5.0