Franciaország legjobb tengerparti települései

hirdetes

Franciaország legjobb tengerparti települései

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Akik egy hangulatos tengerparti nyaralásra vágynak, azok határainkon túl számos lehetőség közül válogathatnak. Még csak Európát sem kell elhagyni ahhoz, hogy az embere napsütötte, homokos tájakon lélegezhesse ki magából a rohanó hétköznapok füstjét, és helyébe sós, tengerparti levegőt szívhasson. Görögország, Olaszország, Horvátország gyakori célpontok, amikor az ember európai tengerparti vakációt tervez, de nem szabad leírni a látnivalókban és élményekben gazdag Franciaországot sem – indulás!
 

Franciaország legjobb tengerparti települései

Nizza

Franciaország ötödik legnépesebb városa ugyan nem listánk legcsendesebb eleme, de páratlan szépsége miatt mindenképpen említést érdemel. Már az 1800-as évek során a brit nemesek közkedvelt menedékhelye volt – a lordok előszeretettel menekültek ide a kínzó angol telek elől.

 

Jelenlétük olyannyira a város részévé vált, hogy róluk nevezték el Nizza fő sétányát, az Angol Sétányt (Promenade des Anglais) is. Nizza mindig is vonzotta a művészeket, akiket különböző módokon ihletett meg a tengerpart szépsége. A Musée Chagall, a Musée Matisse és a Parc du Chateau mind a legjobb látnivalók közé tartoznak.

 

Antibes

hirdetes

A néhai görög kereskedelmi kikötő az 1300-as évek során került a Grimaldi család tulajdonába – uralkodásuk tárgyi bizonyítéka pedig a Chateau Grimaldi volt. Az épület ma Musée Picasso néven működik, Antibes pedig népszerű üdülővárossá nőtte ki magát. Változatos történelmének köszönhetően a görög, francia és olasz befolyás nyomai is jelen vannak a városban, első sorban a látványosan változatos épületek formájában.

hirdetes

 

Főszezonban a kikötőváros párizsi utazókkal telik meg, akik szabadnapjaik nagy részét a tengerparton heverészve, vásárlással, vagy az éttermek látogatásával töltik. A turisták persze számos más látnivalót is megtekinthetnek itt, például a Garoupe világítótornyot (Phare de la Garoupe). 

 

Cannes

Az első sorban nemzetközi filmfesztiváljáról ismert Cannes a pihenni vágyó turisták köreiben is rendkívül népszerű, első sorban az év melegebb hónapjaiban. Cannes a gazdagok városa – a felsőbb osztály tagjai például előszeretettel andalognak a Promenade de la Croisette-en, a város pálmafákkal szegélyezett útján. XIX. évszázadi épületei élesen eltérnek a jellegzetes francia építészeti stílustól, ami változatos kontrasztot visz a város látképébe.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Manőverslukk

Erős szeles kikötés után a kapitány és legénység által közösen fogyasztott... Tovább

Flottavitorlázás

Flottavitorlázás során több hajó, képzett szkipperekkel járnak be azonos útvonalat,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 121

Átlagos értékelés: 4.8

érdekességek hajó sport tenger,óceán túra utazás Vitorlázás