A világ egyik legfurcsább repülőtere, ami keresztülszeli a várost

hirdetes

Egy meglehetősen furcsa repülőtér

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A gibraltári repülőtér annyira furcsán lett kialakítva, hogy keresztezi az autósok útját. Ezért aki kocsival szándékozik arra menni, az előtt néha lezárul a sorompó és végignézheti, ahogy az éppen felszálló repülőgépek végigszáguldoznak előtte a kifutópályán.

Egy félelmetes repülőtér

A Gibraltári repülőtér a világ egyik legfurcsább repülőterei közé tartozik, ugyanis az autós forgalomnak kereszteződése van azzal az útszakasszal, ahol a repülők felszállnak. Ez majdnem ugyanúgy működik, mint nálunk a vasúti sorompó: amikor jön a vonat, akkor elsőbbséget kell adni neki – csak itt vonatok helyett repülők közlekednek. A repülőtér ráadásul alig fél kilométerre fekszik a város központjától.

 

Még az a szerencse, hogy hetente legfeljebb 30 repülőgép száll fel erről az érdekesen kialakított repülőtérről. A repülőgép és a vonat között azért mégiscsak van egy kis különbség,mert jóval hangosabb. Bár mindez csak megszokás kérdése.

 

Egy félelmetes repülőtér

A gibraltári repülőtér az Ibériai-félsziget déli csücskén található és az Egyesült Királysághoz tartozik. 1939-ben épült meg és azóta is áll. A repülőtér elsősorban kereskedelmi célokat szolgál és csak két országba indulnak innen járatok: Spanyolországba és az Egyesült Királyságba. Ezek a gépek ráadásul A-osztályúak. Ugyanúgy szállítanak utasokat is, mint rakományokat, bár az utasoknak csak egyetlen terminál áll rendelkezésükre.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Fartőke

A fartőke a fából készült hajóknál a gerinc folytatása a fartükör síkjáig. Nagyobb... Tovább

Játszótér építése

A játszótér egy fontos helyszín a gyermekek életében. Rengeteg időt töltenek itt, ezért... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 250

Átlagos értékelés: 4.9

autó