Graffitikkel hívják fel a figyelmet a szegénységre

hirdetes

Brazíliában ilyen graffitik díszítik a falakat

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Brazíliában elég nagy a felfordulás, különösen most, hogy tart a futball világbajnokság. A lakosok elszántan próbálják felhívni a figyelmet a szegénységre. Ez a tiltakozás az utcai művészetben is megjelenik.

Graffitik a falakon Brazíliában

Nem mindenki örül a Brazíliában megrendezett futball VB-nek – különösen a brazil lakosság döntő többsége nem, akik szerint azt a több millió dolláros összeget, amit a világbajnokság megrendezésére fordítottak, költhették volna hasznosabb dologra is: például a szegénység felszámolására, ami Brazíliában nem kis méreteket ölt. Az országban viszont nemcsak a legszegényebb réteg van felháborodva ezen, hanem tanárok, rendőrök és buszvezetők is kinyilvánították nemtetszésüket.

 

A brazil lakosság azonban a sztrájkon kívül más módon is kifejezésre juttatja a véleményét: például a legismertebb utcai művészet segítségével, a graffitival. Brazília városaiban beszédes, VB-ellenes alkotások díszítik a falakat.

 

Graffitik a falakon Brazíliában

A falakra felfestett képek elég egyértelműen ábrázolják a lakosság véleményét. A graffitik a következő üzenetet juttatják kifejezésre: amíg a hatalmas stadionokra milliókat költenek, addig az ország népe nyomortelepeken tengődik és éhezik, ráadásul a bérek is nagyon alacsonyak. A VB ellen tiltakozó lakosok úgy vélik, hogy a VB megrendezésétől nem fog megoldódni a problémájuk, sőt, inkább csak súlyosbodik.

 

Graffitik a falakon Brazíliában
Akárhogy is nézzük, Brazília nincs valami jó helyzetben. Hisz a most folyó VB alatt is fenekestül fel van fordulva az ország. Tovább nehezíti még a helyzetet az is, hogy 2016-ban Brazília rendezi meg a nyári olimpiát is. Ehhez képest az előkészületek sehol se tartanak, ráadásul a tengerpartok, ahol a vízi versenyeket tartanák, enyhén szólva rossz állapotban vannak.

Forrás: hír.ma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
kreatív

Szótár

Peilung

 Peilungnak hívjuk a vitorlás versenyeken, a kreuz bójához kirakott terelő bóját. Tovább

Pünkösd

Mikor van Pünkösd?   Pünkösd a húsvétot követő ötvenedik nap, mozgó... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes