Egy sör a víz alatt? Guinness tenger alatti bár!

hirdetes

Guinness tenger alatti bár

Rédei Csilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Guinness sörgyár méltóképpen szeretné megünnepelni fennállásának 250-dik évfordulóját, így előrukkoltak hát a világ első mélytengeri, lesüllyeszthető bárjával, amit ráadásul egy tengeralattjáróból alakítanak ki.

Egy sör a víz alatt? Guinness tenger alatti bár!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tenger alatti bár

 

A Guinness Sea Experience versenypályázat keretében a Jump Studios londoni építészcég kapta a megbízást, hogy valami emlékezeteset alkosson az „Alive Inside” szlogen szellemében.

A bárka első helyszíne a Stockholm környékén elterülő szigetvilág a Balti-tengeren, ahol a tengerfenékre lesüllyesztett bárkában egy globális promóciós játék keretében egy szerencsés belga nyertes, Evelyn Gridelet már iszogathatta a híres sörmárkát.

hirdetes

 

egy sör a víz alatt?

 

A kivitelezésnél figyelembe kellett venni a rendkívül zord körülményeket, így az elemek összeillesztése is nulla fok alatti környezetben történt Nicholas Alexander svéd mérnök segítségével, a belső tér kialakításakor pedig nagy kihívást jelentett a mindössze 11 négyzetméteres fedélzet, valamint a szellőztetés, tűzvédelmi előírások és a mindennapos karbantartás megoldása.

 

Futurisztikus élmény

 

A kicsit klausztrofób élményt enyhíti a dizájnos bárpult, az egész belső fedélzet lényegében gumilemezekkel tarkított, üveggel megerősített műanyag-bevonatból készült, amiket buborékszerű üregek tarkítanak, ezekben többnyire LED-lámpák bújnak meg, de egyébként pohár- vagy sörtartóként is funkcionálhatnak. Amilyen élénk és futurisztikus a tengeralattjárós bár belseje a többtízméteres mélységben, lehet hogy még sör sem kell majd a bódult állapot eléréséhez.

hirdetes

Guinness bár

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Raum

A raum másnéven háromnegyed szél. A hátszél és a kreuz között foglal helyet a... Tovább

Fenékdeszka

A fenékdeszka, vagy trepni a kajüt és a cockpit kiemelhető egységekből álló deszkázata. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 105

Átlagos értékelés: 4.9

gasztronómia