Egy hullámvasút, ami egy kicsit se félelmetes

hirdetes

Gyalogos hullámvasút félősöknek

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sokan csak az adrenalin miatt járnak a vidámparkba, de nem mindenki élvezi a száguldást és az éles kanyarokat. Viszont aki fél felülni a hullámvasútra, az se marad ki teljesen ebből az élményből, sőt, még a félelmeit is legyőzheti.

Gyalog lehet végigmenni a hullámvasúton

Sokan szeretik az adrenalint és a szédítő gyorsaságot a vidámparkban, de nem mindenki ilyen bátor. Viszont aki fél felülni ezekre az ördögi szerkezetekre, de azért szeretné kipróbálni őket, annak is van megoldás. Duisburgban épült egy olyan lépcsővel rendelkező hullámvasút, aminek a segítségével legyőzhetik, vagy legalább enyhíthetik a félelmüket azok, akiket még a hullámvasút gondolatától is kiráz a hideg.

 

A sétáló hullámvasút az Angerparkban található egy magas dombon, ahonnan gyönyörű a kilátás, mert pont a Rajnára néz. Így a tériszonyosok is lehetőséget kapnak, hogy szembenézzenek a félelmeikkel.

 

Gyalog lehet végigmenni a hullámvasúton

A sétáló hullámvasutat Ulrich Genth és Heike Mutter tervezte. Összesen 45 méter magas és több mint 200 lépcsőt kell rajta megmászni. Ráadásul ez a hullámvasút-utánzat acélból készült, úgyhogy még attól se kell tartania senkinek, hogy esetleg összedől alattuk. Bár viharban nem ajánlatos felmászni a tetejére, mert attól még a villám belecsaphat.

 

Gyalog lehet végigmenni a hullámvasúton

A tervezők a hullámvasútnak a Tiger & Turtle – Magic Mountain fantázianevet adták. Itt mindenki a saját tempójában gyalogolhat végig és élheti át a hullámvasút-élményt – ami persze nem ugyanaz, mintha igazi hullámvasúton ülne, de azért nem is lehet annyira rossz, csak éppen nyugisabb. Ezen a pályán hullámvasúttal 3-4 perc alatt körbe lehetne érni, viszont gyalog az ember maga dönti el, hogy mikor ér a végére.

 

Gyalog lehet végigmenni a hullámvasúton

Természetesen a hullámvasúton található hurkot nem próbálhatják ki a gyalogosok, így az csak dísznek van ott; viszont nem mutat rosszul. Az érdekes acélszobor éjszakánként LED-fénnyel van kivilágítva, ami nagyon szép látvány. Biztos sokan vannak, akik többnyire emiatt sétálnak végig ezen a találmányon.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Bríz

A bríz jelentése könnyű szél. Tovább

Algagátló festék

Algagátló festék: Különleges, a hajó vízvonal alatti részeire való festék, mely... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 175

Átlagos értékelés: 4.8

kreatív