Mi volt anno a házad helyén?

hirdetes

Tudd meg, hogy mi állt a házad helyén 300 évvel ezelőtt

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Mapire oldal segítségével egy olyan betekintést nyerhetünk a történelmi Magyarországra, melyet előtte egészen biztosan nem. Megnézhetjük, hogy hogyan is nézett ki a mai környezetünk anno.

Anno a házad helyén

 

Hogy milyen korokba navigálhatunk el segítségével? Eddig soha nem látott módon lehetőségünk van az 1764-1784 közötti és az 1806-1869 közötti időszak felmérés teljes anyagát megtekinteni.

 

Engem például mindig is érdekelt, hogy mi volt anno a házunk helyén, városomban ahol élek. Hogyan nézett ki anno a környezet, ami manapság oly’ fontos Nekem? Mikor is létesült az utcánk, mi volt ott anno? Esetleg még a neve is telejsen más volt? Ezen térképpel most már ez sem lesz számomra titok többé.

hirdetes

 

A térkép használata rendkívül egyszerű. A jobb felső sarokban lévő térkpép fülre rákattintva kitudjuk választani a kort, melyet megszeretnénk tekinteni. Összesen hat térkép van, melyet kedvünkre tanulmányozhatunk. Ne hagyd ki Te sem, a következő oldalon megmutatom a térképeket!

 

Anno a házad helyén

 

 

Felkeltette a videó az érdeklődésedet? Nézd meg te is, mi volt a Habsburg Birodalom idején a házad helyén, az Mapire térképe itt érhető el. 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Előmerevítő

Az előmerevítő, másnéven vorstag egyárbocmerevítő drótkötél a hajó orrától az... Tovább

Kékszalag

     Kékszalag 2009... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 185

Átlagos értékelés: 4.7

érdekességek