A legmegdöbbentőbb, drámai videók és képek a Haiyan szupertájfun tombolásáról

hirdetes

A megdöbbentő, drámai videók és képek a Haiyan szupertájfun tombolásáról

Lévi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Haiyan szupertájfun (vagy ahogyan Délkelet-Ázsiában nevezik, a Yolanda) történelmi tájfun volt az időjárás történelemben: újra kellett írni a viharok besorolásának mértékét mutató skálát, mivel ekkora vihar nem fért fel rá…. Ez talán előre vetíti egy új időszámítás egy új időjárási kor kezdetét, melyben akár minden megváltozhat. Nézd végig ezeket a videókat, magad sem fogsz hinni a szemednek! 
 
A Haiyan szupertájfun

A trópusi ciklonokat a Dvorak-skálán sorolják be, többek között a szél erőssége szerint (más tényezők is számítanak). A japán meteorológiai szolgálat 313 kilométeres átlagos szélerősséget regisztrált, a Haiyan tájfunban, ez a legmagasabb adat, amióta ilyeneket mérnek. A skálát egyébként 1969 óta használják a meteorológusok világszerte, a 8-as volt a legmagasabb érték a skálán, a Haiyan elérte a 8,1-es értéket. Ez az első alkalom, hogy az eredetileg 8,0-ig kalibrált skála nem volt elegendő a besorolásra.

 

Lapozz és nézd meg a videót, amiből megtudhatod, hogyan lehetséges ez!

A Haiyan szupertájfun
1. Az első videón egy védett helyről videózva mutatja meg nekünk az operatőr a szél brutális erejét. Ember nem lenne képes ebben a szélben talpon maradni….
 
A Haiyan szupertájfun
A második videón már a vihar rombolásának eredményeit láthatjuk. Kő kövön nem maradt meg, minden romokban!
 
A Haiyan szupertájfun
Házak víz alatt, levegőben, az eredmény: minden romokban
 
 
A Haiyan szupertájfun
Egy nagyon jó video remixet készített Kevin Ayson a 2010-es Haiti katasztrófára, valamint az eredeti videó 25 éves évfordulójára készített We are the World klipből. Nézzétek meg ti is, és ha lehet, támogassatok valamilyen mérvadó szervezetet a rászorulók megsegítésre. 
A Haiyan szupertájfun

A Vöröskereszt is gyűjtött adományokat a rászorulóknak.

A Haiyan szupertájfunA Haiyan szupertájfunA Haiyan szupertájfunA Haiyan szupertájfunA Haiyan szupertájfunA Haiyan szupertájfunA Haiyan szupertájfun

Forrás: www.voroskereszt.hu/

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

A turbó meghibásodásának okai

A turbó élettartalma nagyban függ az autót használó vezetési szokásaitól. Sokkal nagyobb... Tovább

Lazy Jack

 A nagyvitorla bumra szerelt zippzáros zsákja. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes