Velencei kitiltások

hirdetes

Óriás hajók kitiltása Velencéből

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Velence bajban van. Az eddig idegenforgalmi látványosságnak is számító óriás hajók ugyanis száműzve lesznek a közeljövőben a városból. 

Velence: kitiltások jönnek

 

Igazi sokként érte az olaszokat a hír: kitiltja a legnagyobb utasszállító hajókat a velencei Guidecca csatornából az olasz kormány.

 

 

Mint korábban hasonló esetekben már oly sokszor,  az olaszok az UNESCO panaszainak tettek ezzel eleget, amelyek szerint a nagy vízijárművek veszélyeztetik a világörökségi épületek épségét. Ezek után nem tudnak mit csinálni, a helyi önkormányzat  eltereli a nagy hajókat a csatornáról Velence más partjaihoz.

 

- Részletesen elmagyaráztuk az embereknek – mondta a polgármester, – hogy nem szabad hagyni elsorvadni, hanem feljeszteni kell Velence ipari és kereskedelmi kikötőjét. Ebből is látszik, hogy mekkora felháborodást váltott ki az ötlet. A temperamentumos olaszok, de a turisták is enyhén szólva megrökönyödve fogadták a hírt.

hirdetes

 

Velence: kitiltások jönnek

 

Azonban nem mostanában fogja a csapás a várost érni. A döntés életbe léptetéséhez ugyanis további 2-3 évre lesz szükség, addig az utasszállítók még a jól megszokott módon Szent Márk tér előtt haladnak el. Nem meglepő módon Velence első sorban az idegenforgalmából él. Az 55 ezres állandó lakosú Velence 30 ezer hajón érkező utast és további 30 ezer másik utazót képes és  fogad is naponta. 

 

 

Forrás: Around The World 4K

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hajó

Szótár

Esküvő szervezés

Esküvőt szervezni nem egyszerű dolog. Életünk legszebb napjának tökéletesnek kell lennie,... Tovább

Kirándulás Alsóörsön

A Balaton északi partja rengeteg látnivalóval várja a látogatókat. Vannak itt túraútvonalak,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes