Hamarosan elkészül a Bosco Verticale, lenyűgöző!

hirdetes

Készül a Bosco Verticale

Lilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Tavaly nyáron már bemutattuk a Bosco Verticale terveit. Aki még nem hallott róla, Milánó mellett olyan épületeket állítottak fel, amelyek függőleges erdőt formálnak. A különleges épületek lényege, hogy környezet baráttá tegyék a várost és egyben növeljék a lakosság számát. A két épületből álló Bosco Verticale felépült, azonban még néhány részlet hátra van a befejezésig. Az átadás idén nyárra várható.

Bosco Verticale

Az új fotókon már felfedezhető, hogy a munkálatok lassan befejeződnek, a tornyokat körülvevő állványzatokat már le is bontották. A több mint 100 fajta fa és cserje már a helyén van és a külső burkolat is elkészült. Befejezése késő tavaszra vagy nyárra várható.

Bosco VerticaleBosco VerticaleBosco Verticale

Az építkezés utolsó fázisánál tart, amikor is a mérnökök, építők, kőművesek, ügyvédek és villanyszerelők befejezik a munkát és a lakók beköltözhetnek a lakásokba. Minden egyes növényt és fát botanikusok választottak ki, úgy hogy a mikroklíma megfelelő legyen minden lakásban. Sőt, egy speciális karbantartó cég fog az erdő egészségéről gondoskodni az elkövetkezendő néhány évben. A Dolce Vita Homes felelős a belső kialakításért, amelyet az előírásoknak megfelelően csinálnak. Néhány apartmant már be is rendeztek, ezek láthatóak az alábbi képeken.

Bosco VerticaleBosco VerticaleBosco VerticaleBosco VerticaleBosco VerticaleBosco VerticaleBosco Verticale

A fák, a cserjék és a talajtakaró növények mennyisége 10000 négyzetméter erdőnek felel meg. Ez magába foglalja a 480 nagy és közepes méretű és a 250 kisméretű fát, a 11000 növényt és 5000 cserjét. A lakható terület kb. 50000 m2, ebből a legkisebb lakás 65 m2, amihez egy kis erdei terasz is tartozik. A legnagyobb lakás 450 m2, egy 80 m2-es terasszal.

Bosco VerticaleBosco VerticaleBosco VerticaleBosco VerticaleBosco VerticaleBosco VerticaleBosco Verticale
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

utazás

Szótár

Molett ruha webáruház

Molett ruha webáruház: online webáruház, ahol kifejezett teltkarcsú nők számára, előnyös... Tovább

reffelés

A hajó folyamatosan jobban dől az optimális szögnél, célszerű reffelni azaz a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 111

Átlagos értékelés: 4.7