Hamvas Napok Balatonfüred 2022: Különleges programokkal emlékeznek Hamvas Bélára Balatonfüreden a Hamvas Napokon

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Különleges programokkal emlékeznek Hamvas Bélára Balatonfüreden a Hamvas Napokon

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Különleges programokkal emlékeznek Hamvas Bélára Balatonfüreden a Hamvas Napokon


2022/03/17
VN

Ráolvasással, Koloska-völgyi zarándoklattal és régi zenei koncerttel emlékeznek Hamvas Bélára Balatonfüreden a március 18-19 közti Hamvas Napokon, amelyen először adják át a Hamvas esszépályázat díjait.

Hamvas Napok Balatonfüred 2022 programok

Különleges lesz az idei Hamvas Napok

A szervezők tájékoztatása szerint a Hamvas Napok történetében idén először egy esszépályázatot írt ki a Hamvas Béla Asztaltársaság a Magyar Írószövetséggel és a balatonfüredi önkormányzattal közösen. Cserép László közölte: az európai kultúra válsága címmel meghirdetett pályázatra ötven mű érkezett, ismert szerzők és egyetemi hallgatók is küldtek pályamunkákat. A beérkezett írásokat a Győrffy Ákos, Kőszegi Lajos, Stamler Ábel és Tóbiás Krisztián alkotta zsűri véleményezte, az eredményhirdetést pénteken tartják Balatonfüreden, a Szőcs Géza Irodalmi Szalonban.


   

2022 Hamvas Napok programjai

A Hamvas Napok hagyományosan a Tagore sétányon kezdődnek pénteken, ahol a Hamvas-hársra olvassák rá az író Fák című esszéjének egy részletét. Később az európai kultúra válsága címmel Can Togay és Pröhle Gergely beszélget, majd a Király Nóra és Nagy Csaba alkotta a Vox Humana teremt reneszánsz hangulatot.
 

 

 

2022-ben is izgalmas programokkal vár a Hamvas Napok minden érdeklődőt

Másnap Szarvas József színész vezetésével séta indul a Koloska-völgybe ahhoz az ikonikus hársfához, amely a Fák című esszét ihlette. Itt Sava Babic műfordítóra is emlékeznek. Szombat délután a Szőcs Géza Irodalmi Szalonban Kurucz Anikó: Hang, szó, személy című, Hamvas Béla munkásságát tudományos igénnyel feldolgozott, frissen megjelent kötetéről beszélget a szerzővel Várhegyi Miklós szerkesztő, Hamvas Béla műveinek eddigi kiadásairól Stamler Ábel vallástudós beszél.A kétnapos rendezvény, amelyet a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program is támogat, borkóstolással és az Ethnokor zenekar koncertjével zárul.

Ha Baaltonfüredről van szó, akkor sosem kell unatkozni, hiszen ez a legendás Balaton parti város, ami már Jóki Mór kedvence is volt, megannyi látnivalót, felfedeznivalót tartogat. Itt össze s gyűjtöttük a legtöbbet:  Balatonfüredre megyek nyaralni, mi van ott, segítsetek?! Programok, nevezetességek?

Balaton érdekesség hír kultúra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Cirrus

A cirrus egy 8-12 km magasan úszó apró fehér pamacsos felhőfajta. Ha kis számban...

szélcsend

Levegő nyugalmi állapota, vagyis áramlása oly gyenge, hogy érzékeinkkel nem vesszük észre

Balatonmáriafürdő Hajóállomás BH Zrt.

  A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási...

Párna

Párna

Kikötőmester

A kikötő hajókkal és hajósokkal foglalkozó mindenese.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.